Глас Западне Србије
Адреса: Жупана Страцимира 9/1, 32 000 Чачак
Телефони:060 5000 150, 032 347 001 redakcija@glaszapadnesrbije.rs
Planinski doručak - Evo gde se kuva kačamak čiji je recept star nekoliko vekova
Trenutno na sajtu: 747 |
Podeli:
11.03.2024 | 2 коментар(а)
Gornji Milanovac - Pravi starinski kačamak sa kajmakom i slaninicom, kuva se u slanoj vodi i ono
je da se dobro skuva. Dakle, najvažnije je da se projino brašno lepo skuva i onda ga zapržimo sa preprženom slaninicom, dodamo malo masti, soli i kajmaka, potom se doda sir. Potrebno je da se dugo meša kako bi bio dobro skuvan. Posebno ga dekorišemo. Bez sira i kajmaka kačamak nije kačamak”, kaže Dušica Vulićević kuvarica koja poznaje sve tajne kuhinje i jedna od retkih koja zna da skuva kačamak po starinskom receptu.
Dušica Vulićević, kuvarica u restoranu „Dom” u Pranjanima
Dušica Vulićević, izvrsna kuvarica sa Gojne Gore, majka je četvoro dece, tri kćeri i sina i kako kaže deca su joj sve na svetu. „Oni su moje bogatsvo i moja uzdanica, jedna kćerka radi u Vojsci, a sin je u osnovnoj školi. Ovaj recept sam naučila od majke i bake koje su me naučile mnogim kulinarskim veštinama”, kaže Dušica.
Inače, ovaj specijalitet se svako jutro služi u restoranu „Dom” u Pranjanima, ali on nije jedini. Na meniju se nalaze i mnoga druga kuvana stara domaća jela i vruć hleb koji se jedino ovde mesi i peče svakog jutra.
Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.
Коментари посетилаца
(2)
Bravo, svaka čast gospođo!
Dula je divna osoba, deca su joj zlatna, vredna i radna. Za pohvalu svaku