Свештеници и монаси Епархије милешевске враћени са црногорске границе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Свештеници и монаси Епархије милешевске враћени са црногорске границе
Trenutno na sajtu: 609       |       Podeli:
21.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Свештеницима и свештеномонасима Епархије милешевске који су јутрос

кренули пут Никшића на црквено-народни сабор, и на поколоњење моштима Светог Василија Острошког, није био дозвољен улазак у Црну Гору на свим граничним прелазима и враћени су назад у Србију.

"Ипак, благодарећи Богу и Светом Василију Острошком Чудотворцу Епархију милешевску на овом свецрквеном сабору представљаће њен предстојатељ, Његово Преосвештенство Епископ милешевски Атанасије кога смо известили о овим немилим догађајима. Владика Атанасије је поручио да задржимо у духу једномислије, слогу, љубав са свом браћом и у Црној Гори и Србији, наглашавајући да међу нама нема граница, јер сви ми који смо у Богу и у доброј намери, заједно смо и онда када смо физички раздвојени", наводи се у саопштењу Епархије милешевске.

Иначе, у Никшићу се очекују десетине хиљада верника који ће се окупити код Саборне цркве, као и на Тргу војводе Шака Петровића. Скуп који је најављен као “сабор у одбрану вере и светиња”, како наглашавају организатори, биће последња црвена линија у заштити духовног и верског идентитета народа Црне Горе.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje crna gora mosti sveti vasilije ostroski monasi svestenici granica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.847 посета
Тренутно на сајту: 609 посетилац(a)