Привремени орган донео програм за рад Савета за безбедност саобраћаја 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Привремени орган донео програм за рад Савета за безбедност саобраћаја
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
15.02.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Привремени орган је на седници која је одржана у петак 11. фебруара донео одлуку

о утврђивању економске цене образовања и васпитања у предшколској установи „Наша радост“ Лучани за 2022. за јаслене и васпитне услуге у висини од 23.950,00 динара и за предшколски програм од 14.370,00 динара месечно по детету. Родитељ учествује у финансирању у висини од 20 одсто од цене, дакле 4.790,00 динара за јаслене и васпитне услуге и 2.974,00 динара за предшколско васпитање. За дане одсуства детета из вртића, родитељ плаћа 50 одсто од цене услуге.

Привремени орган је на седници донео и Програм за рад Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Лучани за 2022. годину, којим су прецизиране мере и активности у оквиру кључних области безбедности саобраћаја. Програмом је између осталог предвиђено око 7,5 милиона динара из буџета општине, од наплаћених новчаних казни за прекршаје и привредне преступеа која ће бити усмерена за набавку брзинских дисплеја на уласку у насеља, анализу стања саобраћајног система у зони основних школа, за набавку дечијих ауто седишта, набавку промотивног материјала за мотоциклисте, возаче и путнике у возилима, за набавку ротационих средстава за пољопривредне машине, за набавку опреме за потребе саобраћајне полиције.

Набавка дечијих седишта је уследила још крајем 2020. године на иницијативу председника општине, који је пратећи републичку иницијативу за интензивне подстицајне мере рађања, ставио примат на мере повећања наталитета као стратешки циљ и наше општине. Председник Привременог органа општине, Миливоје Доловић је истакао да наша локална самоуправа тренутно издваја највећи једнократни износ за свако новорођенче у односу на локалне самоуправе у Србији.

„Иначе, за подстицај рађању последњих година општина континуирано ради на реализацији низа активности и то, поред исплата накнада за прво, друго, треће и четвто дете, исплате пуне зараде запосленој мајци за време породиљског одсуства, исплате дечијег додатка, што држава омогућава, општина Лучани додатно из буџета обезбеђује бесплатан превоз за децу до осмог разреда, дарује сваку бебу од сада са 100, уместо досадашњих 30 хиљада динара, затим обезбеђује до 300 хиљада динара за биомедицински потпомогнуту оплодњу брачним паровима без деце, обезбеђује бесплатну кухињу за свако треће и наредно дете школског узраста у породици, стипендира ђака генерације, дарује вуковце и ђаке прваке, дарује новорођенчад са ауто седиштем”, наводи председник Доловић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI PRIVREMENI ORGAN SAOBRACAJ PREDSKOLSKO DOLOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.269.362 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)