У пријепољску болницу стигла опрема за дигитализацију рендгена: Дар Уружења Пријепољаца у Београду 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
У пријепољску болницу стигла опрема за дигитализацију рендгена: Дар Уружења Пријепољаца у Београду
Trenutno na sajtu: 630       |       Podeli:
14.05.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општа болница у Пријепољу богатија је за вредну опрему коју им је донирало Удружење Пријепољаца у Београду.

„Нови систем дигитализације рендгена нам омогућава да све што снимимо остаје у дигиталној форми која се може чувати и погледати на другом апарату који је такође донација овог Удружења. Такође снимке можемо осим чувања, резати на ЦД како би дали пацијенту и треће, неће се више развијати филмови на старински начин у коморама што је захтевало не само време већ и материјал који је требало набављати. Сада дигиталне записе директно шаљемо радиолозима и овакав запис остаје код нас у евиденцији и можемо га погледати када год за то буде потребе. Пацијент више неће морати да доноси са собом гломазне снимке”, рекао је др Сеад Садиковић.

др Сеад Садиковић

Према његовим речима део опреме је добијено још 2013. године и седам година је покушавано да се комплетира.

„Удружења Пријепољаца нам је у овоме помогло јер вредност опреме није ни мало мала, око 20.000 евра. Такође ми радимо и мамографије једини од Ужица до Подгорице и зато нам је био потребан дијагностички монитор који је јако скуп, људи из Удружења су нам и то набавили, тако да ћемо моћи и то да радимо у дигиталном запису. Најбитније је да ми сву децу можемо сликати и људе некорпулентне грађе”, казао је др Садиковић.

Директор болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак истакао је да су људи из Удружења били уз њих од почетка епидемије.

„Набавили су нам заштитну опрему а паралелно су и сакупљали новац за набавку вредног дигитаног скринингa. Радује нас што ће и у наредном периоду да нам помажу, јер су се показали као велики донатори”, рекао је др Дробњак.

Удружење Пријепољаца у Београду постоји преко 20 година, али прошле године се променило чланство Управног одбора и кренуло са новим акцијама.

„Стално смо у преговорима како можемо да помогнемо, од помоћи у виду пакета за најугроженије становништво до набавке заштитних средства и вредне технике. У наредном периоду ћемо активирати чланове да набавимо још неку опрему која је неопходна пријепољској болници. Пријепољаца у Београду има преко 10.000 који су или рођени у граду на Лиму или им родитељи потичу одатле, тако да нам је циљ да омасовимо удружење”, истакао је председник Удружења Иван Дивац.

Иначе, прошле године Удружење је најбољим ђацима пријепољских средњих школа купило лаптопове и организовало ручак у Београду.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bolnica prijepolje struja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.310.414 посета
Тренутно на сајту: 630 посетилац(a)