Парезановић: Протести били спонтани док нису дошли политички лешинари 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Парезановић: Протести били спонтани док нису дошли политички лешинари
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
11.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом одржаних протеста, због цене горива, народни посланик и повереник ГрО СНС у Чачку, Марко Парезановић издао је саопштење

у коме наводи да најискреније верује да су протести 8. јуна били спонтани и да су људи тиме желели да пошаљу поруку властима, незадовољни ценом, као и да нису били политички обојени.

Међутим, како наводи Парезановић, нажалост на те протесте, као кокањари на весеље, увалили су се политички лешинари из опозиције.

Саопштење преносимо у целости:

„То су исти они који су неспособни да било шта сами организују и направе било какав значајнији резултат на изборима. Политичким паразитима није било довољно да оду на протесте, него су морали да се сликају и обавезно слике окаче на друштвене мреже, не би ли неко приметио да уопше и постоје. Нема везе што је гориво у лето 2012. године било такође око 160 рсд.

Од тог тренутка протести нису више спонтани, већ веома организовани од стране поменутих лешинара који су жељни хаоса у земљи, а тај исти хаос су покушали да направе после катастрофалног пораза на председничким изборима. Протести нису ни демократски, јер функционишу тако што неколико возила блокира кружни ток или раскрсницу, а онда на десетине осталих морају да буду део колоне, желели то или не. Тако се прави утисак да је на протестима много више људи него што заиста јесте, али се и угрожавају уставом загарантована права грађана о слободи кретања.

Већи део политичке каријере сам провео у опозицији и учествовао на много протеста. 2011. године два пута у три месеца извели смо преко 80.000 људи на улице. Могли смо да блокирамо читаву земљу, али нисмо и тако смо показали политичку зрелост. А било је и превише разлога. Држава је доживела монетарну катастрофу, имали смо једну од најгорих валута на свету и двоцифрену инфлацију која је цене подигла у небо. Преко 200.000 људи остало је без посла, а буџет је имао нестварно велики дефицит. Ипак протестовали смо демократски и нисмо оставили један папирић за собом на улици. Сачекали смо изборе и победили, јер смо били бољи и јер су грађани желели промене.

Данас када би опозиција могла и пола од тог броја да изведе на улицу, понво би палили скупштину и покушали да остваре сан о "румунском сценарију". Јер су жељни власти и не могу да поднесу поразе. Говором мржње показују властиту немоћ, јер Србија никада у својој историји није имала тако неспособну, себичну и лењу опозицију. Зато апелујем на све добре и искрене људе да не дозволе да их ова гомила бахатих превараната искористи за њихове личне интересе.

Србија је данас довољно екононски стабилна и има довољно добре економске показатеље да може да размотри опцију смањења акциза на гориво што ће сигуран сам и урадити, док је пре шест година једино могла да разматра како да избегне банкрот.”, наводи Парезановић у саопштењу.

Марко Парезановић, народни посланик и повереник ГрО СНС Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.905 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)