Kазна за гласан с*кс и љубавницима и управнику зграде јер их није упозорио да буду тиши 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Kазна за гласан с*кс и љубавницима и управнику зграде јер их није упозорио да буду тиши
Trenutno na sajtu: 566       |       Podeli:
19.11.2019 | 0 коментар(а)



У зависности од учињеног дела, казни ће се кретати од 5.000 до чак 100.000 динара. Забрањен и дечји плач, свађа и ево шта још.

Уколико практикујете гласан секс у сопственом стану, можете лако зарадити казну према новој одлуци о кућном реду Скупштине Београда која ће се примењивати од децембра.

Kазне неће добијати само бучни љубавници, већ и управници зграда који се нису потрудили да прегласне комшије упозоре да се стишају, као и да не пуше у ходнику или бацају мрве после јела преко терасе.

Према усвојеној Одлуци о кућном реду, убудуће нема места и за изненадна славља, јер ће све прославе комшијама морати да се најављују два дана унапред. Прописано је и обавезно закључавање улазних врата, а пооштрене су и обавезе одржавања заједничких делова у згради. Неће се толерисати жучна расправа, као ни свака бука изнад 30 децибела, намерно ометање кућног одмора, угрожавање безбедности комшија, оглушавање о упозорење управника - наведено је у правилнику.
Kао што се и најављивало, извршене су одређене промене и померено је време одмора. Сада ће време кућног мира бити од 16 до 18 и од 22 до 7 сати наредног јутра. У данима викенда кућни ред ће бити од 14 до 18 и од 22 до 8 сати суботом, а недељом све до 10 сати.

У то време правилником је забрањено, у зависности од локалне самоуправе, да се галами, буши, све оно што ремети нечији мир и одмор. Исто тако донети правилник подразумева и забрану ненајављених славља, бацање мрва кроз прозор, лошу хигијену зграде, угрожавање безбедности, буку јачу од 30 децибела, где такође спадају и гласна "љубавна бука, жучна свађа која траје, дечји плач. То је проблем, нарочито лети, кад су прозори отворени - објашњава Радован Трифунов из Удружења професионалних управника Србије.

Према његовим речима, пре сваке казне прво следи упозорење.

Наравно, пре сваке пријаве следи упозорење управника, разговор са гласним комшијама, а уколико се пријављени станар поново оглуши, следи покретање прекршајног поступка. На лицу места казна се пише само уколико вас комунални полицајци ухвате на делу, јер све остало је потребно да се докаже. Што је веома тешко, јер како ћете ви да процените јачину, рецимо, "љубавне буке" или да некога ухватите на делу. Исто је и са дечјим плачом, али такви случајеви су заиста ретки. Свакако, остаје велика дилема ко ће и на који начин мерити буку - истиче Трифунов и наводи:

Да се разумемо, циљ ових одлука није новац, нити ригорозно кажњавање, већ да се људи више поштују, да се врате стари добросуседски односи. Да сви заједно одржавају зграду, да водимо рачуна о битним стварима, да се поштујемо и помажемо - каже Трифунов.

Заменик в. д. председника Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић објашњава лист да ће ова установа деловати тек након што стигне неки прекршајни налог.

Ми нисмо учествовали у изради одлуке, већ градске службе. Што се тиче Одлуке о кућном реду, комунални инспектори су ти који излазе на терен, изричу казне или пријаве, у зависности од учињеног дела, а након тога ми делујемо. И предмет се шаље у Прекршајни суд, где се одредује степен учињеног дела, а после тога и висина новчане казне - објашњава Ристановићева.

На питање шта све комшије пријављују управницима или надлежним органима да им смета, у Удружењу професионалнíх управника Србије откривају:

Највећи проблем у већим градовима јесте кад неко прави журку у један или два сата ноћу, а да комшије, међу којима има старијих, то не знају или нису видели обавештење. Често се пријављују поправке, бургијања у стану, гласно слушање телевизора. Наравно, било је пријава и лети, кад су прозори отворени, па стижу притужбе на "љубавну буку" али и на свађе у комшилуку. Мада, више пријава је у зградама где живе студенти који су, по обичају, склонији журкама и бучнијем животу. Тако да ће тога бити и даље - кажу у Удружењу.

Снимци комшија нису доказ

Према новом правилнику о кућном реду јасно је дефинисано и да уколико сликате или снимите комшију који кршу неку од ставки, нећете то моћи да искористите као доказ. Потенцијални проблем на који указују управници јесте чињеница да се као доказ неће моћи користити фотографије. Дакле, ако снимите да неко баца ђубре са терасе или пере тепих на њој, ништа неће вредети ако се у то лично не увере комунални инспектори - наводе у Удружењу професионалних управника Србије.

Kазне ће да пљуште, ево шта се све кажњава:

Бука изнад 30 децибела Kућни мир је предвиден од 16 до 18 и од 22 до 7. У данима викенда од 14 до 18 и од 22 до 8 суботом, а недељом све до 10 сати. Забрањено је трчање, викање, скакање, као и употреба машина и уређаја који нарушавају тишину у згради. Забрањени су и гласан с*кс, расправа, намерно ремећење кућног мира.

Ненајављена славља Уколико желите да организујете прославу у свом стану, мора- тете то комшијама да најавите најмање два дана унапред. И да са слављем завршите до један сат после поноћи.

Отворен прозор Професионални управници мораће да воде рачуна о сервисирању противпожарне опреме, лифтова, громобрана и паник расвете, као и ако је неки прозор у згради отворен у време невремена.

Забрањено шеткање по крову Забрањен је приступ крову и кровним терасама. Kров и кровну терасу стамбене зграде сада могу користити само стручна лица ради поправки, постављања антена и сличних уредаја, уклањања снега, леда...

Улазна врата морају бити закључана Затварање и закључавање улазних врата биће обавезно у летњем периоду од 23 до 6, а зими један сат дуже.

Пушење унутар зграде Истресање столњака с мрвама и постељине кроз прозор Сушење веша на терасама које се виде са улице Прање терасе поливањем водом

ГЗС / Kурир.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zabrana glasna galama s-ks kazne

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.513.940 посета
Тренутно на сајту: 565 посетилац(a)