Привредници се питају: Зашто се аеродром Лађевци иако оперативан не ставља у функцију? 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Привредници се питају: Зашто се аеродром Лађевци иако оперативан не ставља у функцију?
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
11.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак, Краљево - Аеродром Морава који се налази на територији Чачка и Краљева је идеална локација,
Председник Форума привредника града Чачка Александар Петронијевић и аеродром "Морава" у Лађевцима, фото: ГЗС

 пре свега зато што Србија површински није покривена аеродромима, и зато што у гравитационом подручју од 100 км не постоји ни један други, рекао је у изјави за Глас западне Србије председник Форума привредника града Чачка Александар Петронијевић.

,,За пуштање овог аеродрома постоји велики интерес. Са друге стране компманије Wizz air  и Ryanair су послале писмо заинтересованости где би релативно брзо ако не и одмах по отварању успоставиле линије ка Инстамбулу, Милану, Берлину, Минхену и Паризу. Такође, аеродром има велике и карго потенцијале”, рекао је Петронијевић.
 
Према његовим речима индустријска зона која се прави на подручју Хиподрома показаће прави потенцијал тек у присуством аеродрома.

,,Европска истраживања показују да 95 одсто  привредника сматра  да је већ сад од круцијалне важности близина аеродрома њиховим објектима. Роба би се далеко брже  и јефтиније транспортовала и примера ради наша малина убрана данас већ би увече била у немачким маркетима и пијацама”, наводи Петронијевић.

Он је додао да су веома  мале инвестиције поред постојеће инфраструктуре потребне да би се активирао аеродром Морава, и тиме  постао много бољи од Нишког.

,,Примера ради Словенија има четири аеродрома на величину њихове територије, Хрватска има седам међународних, Босна четири, Србија два, као Македонија и Црна Гора”, закључио је Петронијевић.


Мапа аеродрома у бившој СФРЈ

Он наводи да је велика заинтересованост људи из западне Европе за здравствени туризам и приближавање Копаоника, Врњачке бање, Златибора, Атомске бање, јер туристе не занимају дестинације које су од постојећих аеродрома удаљене  по 200-300 километара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.842.490 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)