Новости су увек на страни народа 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Новости су увек на страни народа
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
17.10.2019 | 0 коментар(а)



Новости су увек биле стуб државе. Као Партизан и Звезда. На почетку сваке сезоне видимо

себе као шампионе и увек се спремамо да будемо шампиони. Тако смо у школи “Новости” одгајани. Увек верујемо да ћемо бити први и да ћемо бити победници. Тако треба и да остане.

Овим речима запосленима се у среду обратио Недељко Крсмановић, генерални директор Компаније “Новости”, поводом 66. рођендана нашег листа. На свечаности у редакцији једног од најстаријих и најутицајних дневних листова Србије и бивше Југославије, директор је поручио да ће “Новости” остати озбиљан лист и увек на страни народа као и свих претходних деценија.

– Радићемо оно што нам је увек био циљ и императив, да будемо искрене и тачне новине – рекао је Крсмановић. – Остаћемо поуздани и јасни, нећемо се бавити таблоидизацијом, јер ми тако не умемо да радимо. Лажне су приче о таблоидизацији “Новости” и тобожњем удруживању са неким другим издавачким кућама. “Новости” су, ипак, нешто посебно. То се лако уочава и из свечаног броја нашег листа, а и из свих оних многобројних честитки које стижу са свих страна. Почев од председника Србије и Републике Српске, црквених великодостојника, официра Војске Србије, полиције, здравствених радника, професора, академика…

Уз честитке запосленима за 66. рођендан, Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник “Вечерњих новости”, поручио је да је част бити део светле традиције великих и значајних новина.

– Новинари запослени у “Новостима” су нешто најбоље у српском журнализму – казао је Вучелић. – То је последња оаза правог новинарства и за то има много доказа. Потпуно се слажем са оним што су у честиткама “Новостима” написали патријарх српски Иринеј, председник Александар Вучић и Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ. Све што су они рекли о “Новостима” је сажето, тачно и прецизно. 

 Добитници годишњих нагарада, фото: Новости

А како су написали у честиткама, "Новости" су лист који професионално, објективно и истинито информише, одговорна и успешна компанија, са патриотским односом према свему што чине.

Традиционално, онима који су својим радом заслужили, додељене су и годишње награде. У трци за наслов "најбољи хонорарни сарадник", спортским језиком речено, победила је своје конкуренте за "делић секунде" Јелена Динчић из Београдске рубрике!

Награда за једногодишњи новинарски рад додељена је Радмили Радосављевић, новинарки Културне рубрике, која пуне две деценије својим текстовима и бритким изразом даје значајан допринос афирмацији "Новости". Фото-репортер Петар Милошевић добио је награду за фотографију са суђења Зорану Марјановићу, супругу убијене певачице Јелене.

Награда "Михајло Рашић", која се додељује младом и талентованом новинару, припала је Милици Станојковић, из Београдске рубрике.

По одлуци жирија, награда за ексклузивни прилог отишла је у руке Горана Чворовића, сталног дописника "Новости" из Париза! Успео је да наш лист уврсти међу три медија на планети са којима је аустријски писац Петер Хандке, само неколико сати пошто је овенчан Нобеловом наградом за књижевност, поделио прве импресије.

Радећи посао који чини јединствену спону између новинарског и неновинарског дела наше куће, Бојана Варајић Салзбергер и Ивана Самарџић, из Одељења акција и пи-ар "Новости", заслужиле су награде за најбоље у неновинарском сектору.

Милану Весковићу, уреднику рубрике Репортаже, додељена је награда за једногодишњи уреднички рад, јер је стуб рубрике која негује основне људске врлине - доброту и хуманост, приче обичних, "малих људи".

Добитница престижне награде "Јован Хаџи-Костић", која се додељује најбољим ауторима новинске сатире је Весна Денчић, уредница првог електронског часописа за сатиру "Етна".

Четири деценије рада

Прођоше недеље, месеци, године, деценије, али лепота писања и новинарства никада не пролази. Тако је у духу своје сталне рубрике "Недеља прође..." говорио Иван Ловрић, који бележи већ пуне четири деценије рада у "Новостима". Да је ова професија лепа и чаробна, он је један од најбољих сведока.

Посебна захвалница уручена је Реџепу Халиловићу, бившем дописнику "Новости" из Новог Пазара, за 40 година верности нашем листу.

 

Врхунац новинарског достигнућа у нашој кући вреднује се посебном наградом "Слободан Глумац". Њу је ове године добио Владимир Митрић, дописник "Новости" из Лознице, који због истраживачког рада већ 14 година живи уз константну полицијску пратњу.

- Новинарство је постало највећа љубав мог живота. Опсесија и привилегија. Животни улог који нема цену. Завет да нема цене у борби за истину и слободу. Непогрешива игла мог животног компаса - рекао је Митрић.


ГЗС / Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


66 godina prvi list novosti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.886 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)