Ивањицa без воде, уништена инфраструктура, клизишта на целој територији општине 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ивањицa без воде, уништена инфраструктура, клизишта на целој територији општине
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
25.06.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Два дана након катастрофалних поплава, у Ивањици је остало само блато и очај

грађана. Незапамћена водена стихија носила је све што јој се нашло на путу, уништени су малињаци, стругаре, али и рибњаци. Томислав Милутиновић из села Осоница тоне мртве рибе затекао је на ливади.

„Видели смо да је вода однела сав рибњак, сад кад се повукла  свуда је угинула млађ. Настрадало је 150.000 комада, као и осам тона конзумне рибе и цело матично јато. Од тога је живела цела породица и то је био једини посао који смо имали. Ово је незапамћена ситуација у Ивањици, нико до сада није преживео овакве поплаве“, каже за РИНУ, Томислав.

Ивањица највећи проблем сада има са клизиштима, која су покренута на територији скоро целе општине, уништени су путеви и одсечено је неколико села.

Осам тона рибе завршило на ливади, фото: РИНА

„Клизишта прете да заробе скоро све путеве, екипе су на терену и непрестано раде на санацији. У опасности је да буде обстављен државни пут Ивањица – Ушће, због активирања клизишта. Најтежа ситуација је на путу Ивањица-Међуречје, а одсечена су села Придворица, Девићи, Брусник и Остатија“, изјавио је Момчило Митровић, заменик председника општине Ивањица.

Покренута клизишта на територији целе општине, фото: Приватна архива / Д. Милутиновић

Две трећине главног цевовода у Ивањици је и даље поплављено, тако да грађани немају воду од понедељка.

„Велики пробем је настао, јер је питање кад ће водоснабдевање бити поново успостављено, то може бити и за седам или за 15 дана. Стигле су нам у помоћ цистерне, као и шлепер воде за прву помоћ“, нагласио је Митровић.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica poplava klizista steta ribnjak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.861.015 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)