Ускоро реконструкција основне школе у Чајетини 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ускоро реконструкција основне школе у Чајетини
Trenutno na sajtu: 637       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Канцеларија за јавна улагања Општине Чајетина одобрила је новчана

средства у износу од око 50 милиона динара, која ће по спремљеном пројекту бити утрошенa за адаптацију зграде основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, саопштено је на сајту општине. Тендер ће бити расписан ових дана па је извесно да ће радови почети одмах по завршетку наставне године.

Матична школа у Чајетини је прилично стар објекат који захтева потпуну реконструкцију, па је из тог разлога Општина Чајетина конкурисала код Канцеларије за јавна улагања. Новчана средства су одобрена, пројекат је урађен, па ће се са радовима кренути у скорије време.

„Тренутно се ради на расписивању тендера. Ја се надам да ћемо у радове кренути по завршетку школске године. Пројектом је предвиђено да се ради санација крова, да се уради изолација и замени столарија. Предвиђени су унутрашњи радови, санација подова, глетовање зидова, кречење, замена инсталација, развођење хидрантске мрежа, све по најновијим важећим прописима“, истиче директорка школе Милка Васиљевић.

Директорка ОШ "Димитрије Туцовић" Милка Васиљевић, фото: сајт општине Чајетина

У плану је санација школске кухиње, монтажног објекта који је такође у лошем стању. Средства за реализацију овог пројекта који је у фази израде, а чија реализација се планирана за наредну годину, издвојиће Општина Чајетина.

„Санација кухиње је предвиђена за следећу школску годину. У приземљу овог објекта биће уређен простор за Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Зрачак“, док ће на спрату бити урађена савремена кухиња која ће испуњавати прописе Хасап система“, додаје Васиљевићка.

ОШ „Димитрије Туцовић“ има два издвојена одељења, у Јабланици и на Златибору. Ови школски објекти су у солидном стању. Грући проблем, по речима директорке Школе, представља фискултурна сала на Златибору у коју је много уложено а још увек није пуштена у функцију. Нада се да ће овај објекат ускоро у потпуности бити завршен.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.256 посета
Тренутно на сајту: 637 посетилац(a)