Министарство културе подржало са 10 милиона пројекат „Манастир Милешева - осам векова под крилима Белог анђела” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Министарство културе подржало са 10 милиона пројекат „Манастир Милешева - осам векова под крилима Белог анђела”
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
07.05.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Министарство културе и информисања одобрило је 10 милиона динара општини
Манастир Милешева, фото: ГЗС

Пријепоље, кроз програм „Градови у фокусу“ за пројекат „Манастир Милешева – 8 векова под крилима Белог анђела“. Пројектни предлог је усмерен на припреми обележавања прославе 800 година манастира Милешеве.

Одобрени пројекат предвиђа унапређење културне инфраструктуре и интензивну међусекторску сарадњу између установа које негују културу,традицију, веру и обичаје на подручју општине Пријепоље. С тим у вези првобитни пројектни предлог у областима савременог стваралаштва и заштите културног наслеђа повезао је локалитете и установе као што су Дом културе, Матична библиотека „Вук Караџић“, Музичка школа и манастир Милешева.

„Решењем Министарства културе И информисања, додељена су средства у износу од 10 милиона динара која се по требају усмерити на уређење и опремање зграде Дома културе тј мале сале као и уређење комплекса манастира Милешеве. Овом приликом се захваљујем целокупном тиму који је учествовао и дао свој допринос у реализацији израде овог пројектног предлога. Посебну захвалност упућујем представницима РРА Златибор, који су све наше идеје преточили у форму апликационог формулара, директорима наведених установа културе и образовања,представника манастира Милешеве и општинској Канцеларији за локално економски развој”, каже чланица Општинског већа задужена за локални економски развој,туризам и екологију, Душка Бајић.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE MANASTIR MILESEVA PROJEKAT SREDSTVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.178 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)