За националне паркове 230 милиона динара субвенција 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
За националне паркове 230 милиона динара субвенција
Trenutno na sajtu: 284       |       Podeli:
11.02.2019 | 0 коментар(а)



Влада Србија донела је уредбу на основу које ће у овој години бити распоређено и коришћено 230 милиона динара за субвенционисање заштићених природних
Национални парк Тара, фото: ГЗС

добара од националног интереса.
Државне субвенције у укупном износу од 230 милиона динара односе се на финансирање радова и других трошкова, укључујући и зараде запослених код управљача националних паркова и подручја чија је заштита проглашена актом Владе Србије.

Функције које држава подржава са износом до 80 одсто вредности су чување, одржавање и презентација заштићених подручја, управљање посетиоцима, праћење и унапређење заштићених подручја, као и уређење простора и одрживо коришћење природних ресурса.

За регулисање имовинско-правних односа и за зараде запослених у Јавном предузећу "Национални парк Шар планина", Уредбом Владе Србије предвиђено је финансирање и до пуне вредности.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.055 посета
Тренутно на сајту: 285 посетилац(a)