Кога би Вучић могао да уведе у нову Владу: У игри Чеда, УДС и ПОКС 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Кога би Вучић могао да уведе у нову Владу: У игри Чеда, УДС и ПОКС
Trenutno na sajtu: 887       |       Podeli:
25.06.2020 | 0 коментар(а)



Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС, казао је у изборној ноћи да ће та странка при формирању

нове владе позвати у њу и људе с листа које нису прешле цензус, а према незваничним информацијама из врха актуелне владајуће коалиције, у игри су чланови УДС, ПОКС и ЛДП.

Поред њих, позив за учешће у новој влади могао би да добије и неко из НВО сектора, сазнаје Курир.

- Нећу да показујемо бахатост и ароганцију, хоћу да правимо компромисе. Важно је да покажемо да и у формирању нове владе нисмо бахати, да ћемо узимати и људе с листа које нису прешле цензус - рекао је Вучић у изборној ноћи у седишту СНС.

Извор Курира наводи да још није зацртано ко су тачно ти људи, али да је извесно да би то могао да буде неко, пре свега, из демократско-грађанског блока - УДС или ЛДП. - Како ће пред новом владом бити више изазова за које је потребан шири друштвени консензус, пре свега о питањима Косова и Европске уније, логично је да СНС позове неког политичара из УДС или лидера ЛДП Чедомира Јовановића да буду део новог кабинета - каже извор Курира и додаје:

- Постоји могућност да нешто буде понуђено и ПОКС. Међутим, тешко да ће монархисти бити чланови нове владе, све и да добију понуду, јер су они у изборној кампањи тврдили да ће бити опозиција свим републичким властима док год се не прихвате начела монархије.

Није искључено ни да у нову владу уђе неко препознатљиво лице из НВО сектора, додаје наш извор. - Уз тог неког политичара из демократско-грађанског блока чија странка није прешла цензус и препознатљивог активисту из НВО сектора влада би била комплетна за борбу на свим спољнополитичким фронтовима - истиче наш извор.

Технички, према речима Бојана Клачара из Цесида, нема препрека да СНС позове у владу особу из странке која није прешла цензус.

- Неуобичајено је, али нема препрека. Та особа може бити део извршне власти као појединац и са својим политичким капиталом, али странка која је испод цензуса не може бити у парламенту, па ни део парламентарне већине. Не мора да напусти ту странку, али на тај начин учешће у странци постаје политички неупотребљиво. Реалније је да та особа буде ангажована на областима које траже широки консензус, Косово, ЕУ, крупна политичка питања - наводи Клачар.

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlada vucic ceda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.011.841 посета
Тренутно на сајту: 888 посетилац(a)