Радови кинеских уметника у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Радови кинеских уметника у Чачку
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
16.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – У галерији Народног музеја у Чачку отворена је изложба радова деветоро уметника из Народне Републике Кине.
Детаљ са изложбе кинеских сликара у Чачку, фото: РИНА

Реч је о укупно 40 дела у традиционалној техници, тушу и акварелу на папиру.

„Изложени радови настали су у резиденс радионици коју је овде прошле године, од 9. до 18. септембра, организовао Центар за визуелна истраживања „Круг” из Чачка. Покровитељи су амбасада НР Кине у Београду, наше Министарство културе, уз партнерску сарадњу Народног музеја, Дома културе, Дома ученика и Центра за професионално усавршавање у Чачку” - каже за РИНУ чачански сликар Божидар Плазинић, оснивач „Круга”.

Свечаном отварању изложбе присуствовали су Гао Сјухе, трећи секретар амбасаде, и Цуи Јинглан, саветник у одељену за културу кинеског посланства, која је пригодним словом отворила поставку, у друштву чачанског градоначелника, Милуна Тодоровића.
Плазинић је, као уметнички руководилац „Круга”, казао у тој прилици:
„Деветоро кинеских уметника дошло је из града Лешан и боравећи у Чачку имали су прилику да упознају културно – историјско наслеђе нашег краја, манастире, крајупуташе, установе културе. Али и да посете манастир Милешеву, етносело у Сирогојну, Народни музеј и Музеј савремене уметности у Београду, као и да присуствују отварању Октобарског салона у нашем главном граду.”

Радови изложени у галерији Народног музеја у Чачку биће део манифестације „Ноћ музеја”, а након Чачка поставка се сели у Савремену галерију Културног центра у Горњем Милановцу, Народни музеј у Пријепољу и галерију „Маржик” у Краљеву.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.239.584 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)