Михајловић: Потписани меморандуми за наставак изградње аутопута Београд – Сарајево 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Потписани меморандуми за наставак изградње аутопута Београд – Сарајево
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
21.02.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Већ имамо потписане меморандуме за наставак ауто – пута ка Босни и Херцеговини. За деоницу од Пожеге до Котромана која је дугачка 60 километра
Фото: РИНА

током ове године треба да се заврши пројектна документација. Ту обавезу има турска компанија са којом имамо договор и Саобраћајни институт ЦИП. Након што та пројектна документација буде зваршена, морамо договорити финансирање изградње, а вредност целог пројекта износи око 800 милиона евра”, изјавила је министрака Зорана Михајловић у Бајиној Башти.

 

Већ наредног месеца креће изградња деонице аутопута Прељина – Пожега.

“Рок за завршетак ове деонице је две и по године јер је то једна од најзахтевнијих деоница, пошто је чине тунели и пролази се кроз планине Овчар и Јелица. Неће бити нимало лако, а сад у јуну почиње и да се ради правац Кузим – Сремска Рача, чија вредност пројкета износи око 210 милиона евра”, рекла је Михјаловић.

 

Реконструкција железничких станица креће следеће године

 

Приликом посете Бајиној Башти и у разговору са предстваницима Златиборског округа министрака је истакла да следеће године креће рконструкција пруге Београд – Бар креће следеће године, али и да поред пруге у најбољем стању нису ни успутне железничке станице, па ће и оне бити обухваћене реконструкцијом.

 

“Приликом доласка у Бајину Башту, имали смо прилику да видимо у ком стању се налазе локалне железничке станице, нису баш на завидном нивоу. Кад крене реконструкција пруге Београд – Бар, све што се налази уз ту пругу биће реновирано. Јер циљ Владе РС није само да уради пругу, већ и све што се уз њу налази. Морамо да привучемо људе да што више користе железнички саобраћај. Ми од њега нисмо одустали, за разлику од наших претходника који су желели да укину железницу, ми у њу улажемо и реновирамо је, јер желимо да опстане”, истакла је Зорана Михајловић.

 

РИНА

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


autoput beograd sarajevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.610 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)