Да би контејнери били празни комуналцима потребна нова возила, механизација и радници 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Да би контејнери били празни комуналцима потребна нова возила, механизација и радници
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
14.09.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Разматрање рада Јавног комуналног предузећа „Лим“ и тренутна ситуација у

предузећу, била је тема седнице Општинског већа у Пријепољу. Због дотрајалости возног парка комуналаца, потом удаљености депоније Друглићи од Пријепоља и мањак радника за изношење смећа, комунална хигијена овог лета у граду на Лиму није била на завидном нивоу, констатовано је на седници којој су поред већника присуствовали директор предузећа са руководиоцима секторских јединица, начелник Општинске управе и комунални инспектори.

Да би се овај недостатак решио неопходна је набавка нових „смећара“ и друге механизације, и повећање броја неквалификованих радника.

Први човек општине, Владимир Бабић, сматаро је да је Пријепоље летос било у како је навео „колапсу”, а да је главни кривац за то Комунално предузеће, због тога је Општинско веће разматрало рад и функционисање, установе чији је оснивач.

„Више од 300 хиљада аута овог лета је прошло кроз Пријепоље, а неки од њих су чекали и по четири сата да напусте нашу општину. Поред пута су могли да виде пуне контејнере и прегршт дивљих депонија. Морали смо да будемо организованији и да тај проблем решимо, доста је било изговора да нешто не може, томе морамо да станемо на крај”, каже Бабић.

Из Комуналног предузећа одбацују наводе председника, да је град био у колапсу. Директор предузећа, Џевад Бегановић, казао је да фирма на чијем је челу располаже са шест камиона за одвожење смећа, од којих су четири возила старија од 30 година те да су често летос била у квару. Он је нагласио и да је изостала помоћ локалне самоуправе овом предузећу, те да су им знатно умањена обећана новчана средства за набавку нове механизације, а каснило се и са куповином контејнера.

Решавању овог проблема допринеће и анализа постојећег стања и доношење квалитетних мера, сматра руководилац Одељења за буџет и финансије Драгиша Ракоњац.

Због бројних проблема са којима се сусреће, Комунално предузеће није кадро да одговори захтевима грађана и да на адекватан начин врши поверене послове, због тога општина мора хитно да реагује, сматра заменик председника општине Есад Хоџић. Техничко опремање предузећа решило би овај проблем, иситче Хоџић.

„Потребно је набавити две смећаре, потом и два мања возила, чистилице које би допринеле да се направи уштеда и у радној снази. Новца за све то нема, овогодишњим буџетом било је предвиђено 30 милиона, па је то смањено сада на 15 милиона. Међутим, ми на општинском рачуну имамо 410 милиона динара неутрошених средстава, мислим да би требало извршити озбиљну анализу трошења буџета и оно што неће стићи да се потроши у овој години да иде за набавку камиона и техничке опреме за Комунално предузеће”, наглашава Хоџић.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje komunalno kontejneri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.821 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)