Пожега добија најмлађег председника у Србији 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пожега добија најмлађег председника у Србији
Trenutno na sajtu: 268       |       Podeli:
27.06.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - Ђорђе Никитовић (25) дипломирани економиста могао би данас постати најмлађи председник општине у Србији
Зграда општине Пожега, фото: ГЗС

уколико скупштинска већина усвоји предлог који ће се наћи данас на скупштинском заседању.

На данашњој скупштини биће изабрано потпуно ново руководство које ће водити Пожегу у наредном периоду. Поред председника биће изабран председник локалног парламента а кандидат за то место је досадашња заменица Верица Богићевић која долази из редова СПС. Такође, биће изабрани њихови заменици и ново Општинско веће.
Иначе, скупштина Пожеге броји 52 одборника а за избор ових кандидата потребно је 27. Владајућу већину чини СНС, СПС, Јединствена Србија, ПУПС и СРС.
Скупштина је заказана за 10:00 часова.

Године предност или мана

Обзиром да кандидат за председника општине Ђорђе Никитовић има 25 година у јавности се потегла дискусија да ли је то предност или недостатак.

„Чињеница је да се ради о младом, образованом и даровитом момку и да смо се у оквиру коалиције одмах сложили да он може бити кандидат. Ту функцију може обављати само неко из реда одборника и када се то узме у обзир онда је избор пао на њега. За такав предлог имамо подршку чак и ван коалиције. Очекујем да данас заиста добијемо најмлађег председника општине у држави”, каже наш саговорник чије име је познато редакцији.

Бивши председник општине Милан Божић поднео је оставку након недавног хапшења али је јуче изненада повукао тај документ. Божић је у притвору провео месец дана након чега је пуштен да се брани са слободе. Он је у неформалном разговору изјавио да је целокупна хајка на њега исконструисанс, да није нормално да неко добије 170 кривичних пријава и да ће лако на суду доказати да није крив.


РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.802.964 посета
Тренутно на сајту: 269 посетилац(a)