Пензионер Жарко се преселио на дрво, изградио невероватну кућицу у крошњи јабуке 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пензионер Жарко се преселио на дрво, изградио невероватну кућицу у крошњи јабуке
Trenutno na sajtu: 270       |       Podeli:
27.03.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Није реткост да људи у пензији реше да се иселе из града и мирне дане проведу у природи. Најчешће одлазе у викендице по селима,
Пензионер изградио невероватну кућицу у крошњи јабуке, у њој борави од пролећа до јесени, фото: РИНА

али Жарко Нешовановић отишао је корак даље и из своје куће преселио се на оближње дрво. Крошња јабуке постала је његов нови дом , на којој је направио праву правцату кућу у којој може да одмара.


"Од пролећа до јесени ја сам на дрвету. Док је трајала зима био сам у кући, али чим крену лепи дани ја се враћам у моје омиљено место пребивалишта, иако је кућица мала око ње увек има посла. Идеја је настала сасвим случајно, захваљујући вишку слободног времена. Направио сам кућицу да могу да одмарам, али не само ја већ и моја супруга", прича за РИНУ Жарко.

Пензионер изградио невероватну кућицу у крошњи јабуке, у њој борави од пролећа до јесени, фото: РИНА


Малу кућицу опремио је у потпуности, и како каже, довољно је само да донесе ћебе и спава као господин на висини задатка. Иако ју је градио и за своју лепшу половину, она му се на крошњи јабуке не придружује баш тако често.


"Моја госпођа обиђе само да види да ли ме је ветар преко ноћи однео, јер овде север може добро да заљуља. Шалу на страну, ја вам не могу објаснити какав је осећај када се раном зором пробудите и чујете црвкут птица, одморни за нове победе", казао је Жарко.

Пензионер изградио невероватну кућицу у крошњи јабуке, у њој борави од пролећа до јесени, фото: РИНА

Он дуже од десет година током топлих дана спава на јабуци. Његова кућица налази се на планини Шарган и каже да ће ту боравити док год га здравље буде служило. Направљена је од чврстог материјала и изузетно стабилна. Међутим, ово није једина "грађевина" коју је саградио на дрвету.


"Направио сам за мог унука једну малу кућицу која му служи као учионица за време летњег распуста, где учи биологију и географију. Поред тога иако сам био Титово војно лице саградио сам минијатурну цркву са звоником, када у њу долазим да се помолим ја прво позвоним", додао је Жарко.


Али, патент којим се овај планинац дичи свакако је базен у који је инсталирао јединствен начин грејања и има топле воде преко читавог лета.


"Ја сам осмислио то соларно грејање још пре двадесет година које и данас ради. У свако доба дана и ноћи можеш се купати без проблема. Помоћу цеви које упумпавају воду у систем, а онда преко тајмера се мотор активира и достиже температуру бањске воде и то је идеално нарочито за нас старије који желимо да се подмалдимо", каже кроз осмех овај домишљати пензионер.

 фото: РИНА

Сада кад су температуре све веће, Жаре у предвечерје узме ћебад, јастуке и ноћи проводи под отвореним небом . Ту се одмори, како каже, за све паре и надише чистог ваздуха који дува са три пранине Златибора, Таре и Шаргана.


ГЗС/ РИНА

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Penzioner kucica drvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.792.724 посета
Тренутно на сајту: 271 посетилац(a)