Атлетски викенд за памћење 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Атлетски викенд за памћење
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
26.01.2022 | 0 коментар(а)



У недељу 23. јануара у Београду у Атлетској дворани одржано je Првенство Србије

за млађе пионире и први из серије атлетских сениорских митинга за 2022 годину. Атлетичари Атлетског клуба „ЧААК” су наставили серију добрих резултата у новој сезони.

После изузетног успеха Ђурђе Ђокић у трци на 1500 метара за пионирке, стигле су још две лепе вести које су заокружиле протекли атлетски викенд.

Млађи пионир, Вук Грујић је феноменалним наступом у трци на 800 метара освојио 2 место и сребрну медаљу резултатом 2:28,95 минута. Наиме, Вуку је жребом припала прва слабија група у којој је победио, али је у другој јачој групи један такмичар постигао бољи резултат па је тако остао без златне медаље. У истој дисциплини, Андреј Цветић је заузео 5. место.

На Првенству Србије сјајан наступ имале су и Нађа Јовић у трци на 800 метара и Нађа Васиљевић у трци на 60 метара препоне, које се у Чачак враћају са новим личним рекордима.

Атлетски митинг је био прилика да Ивана Илић покаже да се налази у успону форме и да спремна дочекује Првенство Србије за сениоре/ке које ће бити одржано 5. и 6. фебруара. Ово је њена прва сениорска сезона у веома јакој спринтерској конкуренцији, јер је у српској атлетици поред скакачких дисциплина спринт највише напредовао последњих неколико година.

Трка на 60 метара донела је Ивани победу и нови лични рекорд од 7,42 секунди и „корак” ближе националном рекорду, који је у власништву наше најбоље атлетичарке свих времена Иване Шпановић ( 7,31 ). Подсетимо да је готово известан наступ Илићеве на сениорском Првенству света у овој дисциплини, које ће се одржати од 18. до 20. марта у „Штарк арени” у Београду.
Другопласирана у трци је била Маја Ћирић из београдског Партизана, а трећепласирана Иранка, Фарзанех Фасихи која се такмичи за београдски „Омладнски Атлетски Клуб”.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ATLETIKA PRVENSTVO DVORANA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.069 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)