И матуранти из Горњег Милановца плесали на тргу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
И матуранти из Горњег Милановца плесали на тргу
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
19.05.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - И матуранти Гимназије и Економско-трговачкe школe



у највећем синхронизованом плесу на планети, који се истовремено одвијао у више европских градова.

Неколико десетина ученика завршних разреда из Горњег Милановца, плесало је на традиционалном Матурском плесу на Тргу кнеза Михаила.

Заменик председника општине Јадранка Достанић, подсетила је да матуранти из те општине девету годину учествују у овом плесу и на тај начин доприносе да се за Горњи Милановац чује и ван Србије.

Фото: Општина Горњи Милановац

"Основна идеја матурантског плеса је повезивање младих кроз плес и музику, како би током ових шест минута сви били као један, без разлике у националности, боји коже или религији. На овај дан матуранти из целе Европе плешу уз ритмове Штраусовог "Слепог миша" и на тај начин успостављају специфичну везу између себе. Пре шест година оборен је Гинисов рекорд по броју људи који истовремено плешу на различитим местима, а ја се надам да ћете данас надмашити и тај резултат. Основни циљ је дружење и мени је драго што видим да сте сви насмејани и срећни. Желим вам пуно успеха у даљем школовању, а данас уживајте јер је ово ваш дан", поручила је Достанић.

Фото: Општина Горњи Милановац

Општина Горњи Милановац, која је покровитељ ове манифестације, саопштава да наставља да подржава све активности које доприносе да се млади из тог места повезују са вршњацима широм Европе и света.

Глас западне Србије

Фото: Општина Горњи Милановац




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.161.901 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)