Пут за Сељашницу „појео” инвестиције у Пријепољу да ли се радови изводе без грађевинске дозволе? 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Пут за Сељашницу „појео” инвестиције у Пријепољу да ли се радови изводе без грађевинске дозволе?
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – О нагомиланим проблемима који муче житеље Пријепоља у готово свим сегментима друштва током минуле

три године и неодговорном понашању власти која злоупотребљава буџетска средстава за личне интересе, на конференцији за новинаре говорио је први човек Санџачке демократске партије у граду на Лиму Есад Хоџић. Он је навео и да су привредне активности равне нули, да је спорт у хаосу те да то доприноси одливу све већег броја младих и школованих људи из Пријепоља.

Већ две године новац намењен за инвестиције у Пријепољу усмерава се само на једну страну а то је за пут Коловрат – Сељашница – Слано блато, због тога све остале инвестиције у граду стоје. До сада на изградњу овог путног правца утрошено је готово 240 милиона динара. Са друге стране, Хоџић је навео, да девастирани путеви у сеоским месним заједницама, задају велике недаће пољопривредним произвођачима, нарочито у јеку бербе малина. Тако ће нека боља времена морати да сачекају грађани Косатице, Дренове, Џурова, Балића, Комарана и других удаљених сеоских месних заједница да би се санирали путеви који воде ка њиховим кућама.

– За иградњу пута за Сељашницу до сада је утрошено више од 238 милиона динара, од чега је 213 милиона за пут, а остатак за уређење трга. Зашто толика средства само за једно насеље – упитао је председник Општинског одбора Санџачке демократске партије Есад Хоџић.

Председник ОО СДП Пријепоље Есад Хоџић

Он тврди и да не постоји грађевинска дозвола за изградњу пута ка Сељашници.

– Тражио сам пре месец дана од општинске управе да ми доставе информацију да ли је издата грађевинска дозвола. Наравно да ми нису одговорили, али смо ми сазнали да је издато Решење о санацији. Санација било којег објекта значи поправљање тог постојећег објекта. За пут то конкретно значи пресвлачење новог асфалта или крпљење неких рупа. Ово може да се подведе под реконструкцију или изградњу новог пута. По Закону о путевима и Закону о планирању и изградњи ово је у најмању руку реконструкција и морало је да се изда решење о реконструкцији. Реконструкција значи да изграђујете потпорне зидове који су висине неколико метара, то су нови објекти. Ово је случај за неке даље истражне радње – навео је Хоџић.

Он се осврну и на чињеницу да је грађевински инспектор наложио рушење болничког лифта и упутао да ли је грађевинска инспекција и у овом случају излазила на терен.

– Питам да ли је грађевинска инспекција излазила на терен и да ли је проверавала шта се то горе ради? Да ли ће опет доћи до накнадних радова? Да ли су били ажурни тако као што су у Болници наложили рушење лифта, који знамо шта значи за све грађане општине Пријепоље и шире – упитао је Есад.

СДП више неће подносити кривичне пријаве за незаконите радње које чини власт. Хоџић сматра да тужилаштво из медија може сазнати за све што се ради супротно закону и за то предузети одговарајуће радње.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.588 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)