СНС Лучани: За Нову Србију или-или 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
СНС Лучани: За Нову Србију или-или
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
28.01.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Поводом најновијих напада Велимира Илића, председника Нове Србије, на премијера Александра Вучића, Владу Републике Србије и Српску напредну странку,

Општински одбор Српске напредне странке у Лучанима обратио се следећим саопштењем, које преносимо у целости:

 

У општини Лучани локалну власт врши коалиција коју чине СНС, НС (7) и СПС (5), а предводи СНС са 24 од 45 одборника, или 52% освојених гласова на локалним изборима одржаним у овој општини пре две године.

Сарадња на општинском новоу између СНС, НС и СПС-а у протеклом периоду одвијала се у складу са коалиционим споразумом, коректно, у духу међусобног уважавања и заједничког договарања о свим важним питањима о којима су одлуке доносили надлежни органи локалне власти, јавних предузећа и установа.

На овакву сарадњу, која обезбеђује потпуну стабилност у функционисању локалне власти неопходну за решавање бројних проблема становништва ове општине, а које није могуће решити без подршке и финансијске помоћи Владе Републике Србије, могу се негативно одразити политички ставови, потпуно неприхватљива реторика и изјаве које ових дана у јавности пласира Велимир Илић председник Нове Србије против премијера Александра Вучића, појединих министара у Влади Републике Србије и СНС, са којом, како каже, раскида коалициону сардњу, али би да њихови кадрови остану у власти.

Због тога, као и због не ретког некоректног понашања појединих функционера и званичника ове странке у односу на носиоце политичке власти СНС на локалном, окружном и републичком нивоу, Општински одбор СНС позива Општински одбор Нове Србије у Лучанима, одборнике, чланове Општинског већа и функционере НС у локалној власти у овој општини, да се у најкраће могућем року (не више од 7 дана) јавно изјасне о следећем:

1. Да ли Општински одбор Нове Србије у Лучанима, и њени учесници у локалној власти у овој општини, подржавају Владу Републике Србије коју предводе наш премијер Александар Вучић и Српска напредна странка?

2. Да ли је Нова Србија у општини Лучани спремна да настави коалициону сарадњу са СНС и СПС-ом, као и да на предстојећим председничким изборима подржи кандидата СНС или владајуће коалиције на републичком ноивоу и са СНС активно учествује у кампањи?

3. Да се Општински одбор НС у Лучанима огради свих некоректних изјава званичника своје странке у односу на функционере СНС на локалном, окружном и републичком нивоу.

Након тога, а у зависности од заузетих јасних и недвосмислених политичких ставова, Општински одбор СНС у Лучанима донеће одлуку да ли ће наставити или раскинути сарадњу са Новом Србијом у овој општини.

Општински одбор Лучани




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.815.539 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)