Чобански дани по 37. пут у Косјерићу 



 
Чобански дани по 37. пут у Косјерићу
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
13.07.2017 | 0 коментар(а)



Косјерић - У Косјерићу ће се и ове године одржати туристичко - културна манифестација 37.

"Чобански дани". Ова смотра народног стваралаштва је најзначајнија, традиционална, званично призната и афирмисана манифестација у овој општини. "Чобански дани“ дани одржавају се око Петровдана и Павловдана, а ове године су то 14, 15. и 16. јул. Овом манифестацијом се подстиче, негује и промовише изворно народно стваралаштво.

“Већ више од три и по деценије ова манифестација окупља велики број учесника и посетилаца, чувајући од заборава народно благо. Некад су брдом одјекивали звуци свирала и двојница, а из многобројних грла ориле се народне песме из свих крајева. И данас, у нашем лепом Косјерићу, покушаћемо да по 37. пут дочарамо лепоту и духовно богатство нашег народа”, рекла је за Глас западне Србије директорка Туристичке организације Косјерић Снежана Јоксимовић.

Она истиче да су "Чобански дани“ истовремено и прилика за успостављање партнерских, пријатељских, културних, привредних и туристичких веза међу градовима, селима, привредним субјектима а пре свега међу људима.

Окосница програма ове године биће надметање у Старом певању у Срба, приказ ручних радова “Вредне руке” и традиционалних јела “Златне руке”. На програму су и “Чобанске спортске игре”и Избор најлепше чобанице и чобанског пара.

“Фолклорне игре домаћих и гостујућих КУД-ова су ревијалног карактера а Дефиле учесника представља један од најлепших момената ове туристичко-културне манифестације”казала је Јоксимовић .

Она је додала да ће пратећи део програма чинити изложбе, продаја сувенира, забавни садржаји за најмлађе, поетско-музичке вечери и концерти.

На овогодишњим “Чобанским данима” наступиће The Bestbeat - The Beatles tribute band (петак), Јелена Томашевић (субота) и Трубачки оркестар Слободана Никитовића (недеља).

На поетско-музичкој вечери ,,Октаве лета’’ (петак) учествоваће Драган Јовановић Данилов и Андријана Виденовић.

Почасни гости манифестације долазе из братских Косијера у Црној Гори одакле су дошли први досељеници у Косјерић и они ће такође узети учешће у програму.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.715.936 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)