Уводи се јединствени образовни број у просвети, од вртића до факултета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Уводи се јединствени образовни број у просвети, од вртића до факултета
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
09.07.2021 | 0 коментар(а)



Почетак увођење јединственог образовног броја у просвети (ЈОБ) од вртића до факултета, унело јe пометњу међу родитељима.
Фото: ГЗС

Многа деца из вртића су већ добила образац на коме су записани број и шифра, која се састоји од великих и малих слова и бројева. Питања је много имају ли ове комбинације бројева и слова неко значење, чему служе и ко има приступ ђачким шифрама.

По речима надлежних из Министарства науке, просвете и технолошког развоја, ђаке у Србији чекају многе новине а ЈОБ је тек почетак реформи које следе.

„Министарство просвете уводи нови информациони систем у коме ће бити сви подаци о образовним институцијама у Србији. Увођење овог систем, између осталог, подразумева да до почетка нове школске године сваки ученик у Србији добије свој јединствени информациони број. Број са сличном сврхом добили су сви грађани када је у области здравља уведен информациони систем, ткз ЛБО број. Сам ЛОБ нема никакво значење. Карактери су насумично изабрани”, објашњавају нам у Министарсрву просвете.

Пошто многи родитељи, али и ученици страхују шта ће се десити ако изгубе свој број, али и за шта ће се користити ови подаци, наши саговорници из министарства кажу да ће једном додељен, број бити у поседу тачно одређеног ученика и да ће се користити за "уписивање законом одређених података".

 

 

 

 

ГЗС/Блиц

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jedinstven broj prosveta deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.452.685 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)