Министар Лончар: Нема места паници, Србија има реагенсе који утврђују нови вирус 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Министар Лончар: Нема места паници, Србија има реагенсе који утврђују нови вирус
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
22.01.2020 | 0 коментар(а)



Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да у Србији тренутно нема места за панику, након што се у Кини
Фото: ГЗС

појавио нови корона вирус, који се шири и на друге земље, а да је Министарство предузело све мере како би спречила појаву тог вируса у нашој земљи, те да се ситуација прати и пратиће се из дана у дан.
Лончар је истакао да је на аеродрому постављена најмодернија термовизијска камера, које свима који уђу на београдски аеродром детектује телесну температуру, а ако се утврди да неко има повишену температуру, он се смешта у карантин, а затим пребацује на Инфективну клинику, где се даље прати његово стање.
Такође, истакао је да је Србија једна од ретких земаља која већ има реагенсе за утврђивање најновијег вируса, управо на Инфективној клиници.
Лончар је навео да је најважније да се утврди на који се начин вирус преноси, јер је утврђено да се преноси и са човека на човека, а не само са животиња на људе, како се првобитно мислило.
Подсетио је да данас после посдне хитно заседа СЗО, након чега ће уследити препоруке за даље поступање ради спречавања ширења вируса.
Србија је пооштрила контролу на граничним прелазима због коронавируса, од кога је у Кини оболело 400 људи и умрло девет особа.

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus zlatibor loncar panika bolest kina srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.395 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)