Остоја Мијаиловић никад оштрији: Нека тужилаштво реагује, тражим да Човић и ја идемо на полиграф! 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Остоја Мијаиловић никад оштрији: Нека тужилаштво реагује, тражим да Човић и ја идемо на полиграф!
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Узбуркао се Јадран до тачке кључања. Сукоб на релацији Партизан - Црвена звезда прети нормалном функционисању АБА лиге.

Међусобне оптужбе председника два клуба дешавају се на свакодневном нивоу, а све је кулминирало оштрим речима Небојше Човића на телевизији Пинк.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић зато је одлучан да против Човића поднесе тужбу. У ексклузивном интервјуу за Курир Мијаиловић прича о хронологији дешавања у АБА лиги и зашто је због првог човека црвено-белих ангажовао адвокате.

Како је уопште АБА лига доспела у овај ћорсокак?

- Председник клубова из Железника, оба клуба, поднео је тужбу против АБА лиге пре утакмице у Подгорици и од тада крећу сви проблеми. Апсурд свих апсурда је да је он поднео тужбу за правну неуређеност у тренутку када је био председник и потпредседник лиге. Они који га познају и прате знају да то није изненађење - почиње интервју за Курир Мијаиловић.

Па због чега би радио тако нешто ако је он председник?

- Поднео је тужбу да би одлука била што повољнија за њега, да би добио две утакмице. Звезда је тада играла две важне утакмице у Евролиги и требало му је да се ослободи тешког меча у Подгорици. Тако је измислио да нема безбедносних услова. Урадио је то да би могао да компензује и уцењује. Пошто је прекидом сезоне тужба изгубила функцију, он ју је искористио да уцени лигу како би таста свог сина Зорана Тошковића убацио на место председника АБА лиге.

Након тога долази до вансудског поравнања лиге и Звезде, зашто сте гласали за то?

- Ми смо још раније на седници скупштине донели одлуку о поравнању, и то је било нормално. Био сам за то и рекао сам да није никада ни требало да се деси јер штети угледу. Ми у том тренутку нисмо знали шта ће да стоји у вансудском поравнању. Када смо га добили потписаног, схватили смо да је убацио клаузулу да ФМП да председника иако по ротирајућем систему није на реду.

Како онда господин Човић тврди да јесте?

- ФМП је ушао у лигу 2016. проширењем. Годину дана раније је потписан друштвени уговор, дефинисани су сви клубови и тада је направљен ротирајући систем. По њему, сви клубови иду по абецедном реду, један по један председавају. Али постоји клаузула да они који након тога уђу иду на зачеље. Али председник та два клуба је измислио да то не важи за један од његова два клуба који се зове ФМП и да нормално стане у ред.

Али зашто су то прихватили други клубови?

- Зато што неће да доживе оно што сам доживео ја пре неки дан. Да су трговци наркотицима, да су убице, преваранти, не знам ни ја шта све не...

Хоћете да кажете да су знали да је то мимо друштвеног уговора, а прихватили су?

- Нема шта да знају, тако пише у документима. Лепо стоји клаузула да клубови који уђу након тог датума иду на зачеље, што је нормално. Замислите да у лигу улазе неки клубови који су по абецеди изнад других, који већ играју, и они никад не могу да председавају. Међутим, да би био мир у кући, да би лига опстала, клубови често прихватају компромисе, као што је било у сезони 2018/19, када су се десили скандали, такође у режији председника два клуба. Човек не жали да стане, јер навести у вансудском поравнању између Црвене звезде и АБА лиге именом и презименом таста свог сина да мора да буде председник лиге нешто је што Партизан не може да прихвати. Ево, сад кажем: док Партизан игра АБА лигу, таст његовог сина неће бити председник. Ако га изгласају, ми нећемо да је играмо. Па нека ме назову диносаурусом. То не постоји нигде на свету.

Зашто нико од других клубова није потегао то питање?

-Не желе негативну репутацију. Оно што се десило пре неки дан на телевизији Пинк јесте оружје које председник та два клуба користи цео живот према онима који му се супротставе. Жели да оствари своје циљеве па макар они били накарадни по систем, државу, друштво... Не желе да му се супротставе јер сматрају да је цена висока. Имате људе који улажу новац, имају озбиљне компаније и живе од репутације и угледа. Због тога ћуте. Имате и оне којима то ништа не значи. Постоје животиње које живе и дишу у муљу и блату и на то су навикле. На последње две скупштине није био присутан зато што нема већину. Људи су сада схватили шта ради. 

Кажете да господин Човић има циљеве, који су то циљеви?

- Па да постави таста свог сина за председника по цену тога да угаси лигу. А то неће моћи.

Због чега толико инсистира на томе?

- Па жели да контролише АБА лигу у потпуности. Човек нема пријатеље, који нема сараднике, изузев своје породице, зато што не послује тржишно. Нигде није присутан већи непотизам него у та два клуба. У ФМП, који је његов приватан клуб, и Црвеној звезди, која је заробљена од Човића и његове фамилије. Да ли је нормално да председник АБА лиге испред ФМП буде неко ко је до јуче био представник Црвене звезде у КС Београда? Нисам ја непријатељ Човићу, њему је непријатељ Партизан, који му очигледно цео живот смета да испуни циљеве. Живим за тренутак, надам се да ћу тада бити у спорту, када ће на челу нашег градског ривала бити нормалан човек, да можемо да причамо о спорту, о интересима српске кошарке. Јер тај клуб је стварао историју овог спорта заједно са Партизаном. А не да имамо фарму сваки дан на разним телевизијама.

Да ли са Небојшом Човићем имате неки контакт ван састанака АБА лиге?

- Немам, нити желим. Јер имате само штету од тог контакта. Он све што додирне претвори у камен. Био је задужен за Косово и Метохију, а направио је скандал. Преко посредничких фирми радио је шта је радио нашим људима. Учествовао је и разним стварима када је премијер Ђинђић настрадао. Када је дошао у спорт, направио је скандал са сваким ко му је био преко пута. Представља се као борац за друштво и заједнички интерес, а и за свега се крије лични интерес.
Господин Човић баш апострофира то вређење његове породице.

- Није увреда ако сам изнео да су чланови његове породице запослени. Само сам саопштио чињенице које није оспорио, а то је да је у државном клубу од националног значаја, којег је узео као таоца, запослио целокупну фамилију. Да се понаша као да је то његов приватни клуб, где извлачи новац. А то ће једног дана навијачи Звезде да схвате.

Због чега инсистирате да се спорови решавају пред Међународним арбитражним судом за спорт у Лозани?

- Све озбиљне лиге на свету то решавају на том суду, па чак и оне из САД. А он инсистира да и даље буде надлежан Трговински суд у Загребу како овај скандал, као и они претходни, никада не буду решени. Тако оставља простор да, када изостану спортски резултати, извуче кеца из рукава. Па тамошњи закон, по коме суди Трговински суд у Загребу, не познаје категорију сукоб интереса у спорту. Тако да нису ни надлежни. А плаши се суда у Лозани јер имамо доказе о сукобу интереса.

Звезда тврди да је предлагала дневни ред за скупштину АБА лиге са тачком сукоба интереса и суда у Лозани.

- Та тачка је била пета-шеста, а друга она да господин Тошковић буде председник АБА лиге. А онда би таст господина Човића као председник рекао да нема смисла расправљати о суду у Лозани.

Како бисте се ви поставили да у питању није Зоран Тошковић, већ неки други представник ФМП?

- Пре свега, ФМП није на реду да председава. Ту постоје два проблема. Дакле, ово што није на реду, можда је и мањи проблем, о томе може да се расправља ако се промени друштвени уговор, али како да причамо о непозитму у спорту? Не можемо.

Црвена звезда оптужује Партизан да блокира функционисање лиге и да заправо од вас крећу проблеми.

- АБА лига тренутно може да функционише. Проблем је гашење рачуна од Рајфајзен банке, јер та компанија не жели да буде експонирана негативним текстовима и да руши репутацију због једног рачуна. Потребна су три потписа да би рачун профункционисао, господина Вебера, Човића и господина Бокана. Човић не жели да потпише, па на који начин онда Партизан уцењује АБА лигу? Он би потписао, али да таст његовог сина буде председник. Али то се неће догодити. Они су представили све као да ми не желимо да почне АБА лига.

Небојша Човић жестоко напао Остоју Мијаиловића гостујући на Пинку

Први човек Црвене звезде Небојша Човић није бирао речи када је нападао Остоју Мијаиловића, председника Партизана гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк. 

– Име Партизана није криво, криви су људи који су кадровисали такве људе у спорт – навео је Човић гостујући на ТВ Пинку.

Стање у АБА лиги уопште није добро, рекао ја.

– Звезда неће дозволити да се два милиона евра новца грађана Србије, пореских обавезника, трошкари… Три пута смо једногласно доносили одлуке у Скупштини АБА лиге, а Остоја неће да потпише – истакао је Човић гостујући на ТВ „Пинк”.

Човићеве критике пренели је више националних портала.

ГЗС/Курир (Предраг Гајић), Еспресо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


covic ostoja aba partizan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.818.114 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)