Антић: Домаћинства ће добити гас у току дана, а привредни субјекти сутра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Антић: Домаћинства ће добити гас у току дана, а привредни субјекти сутра
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
24.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Набујала Западна Морава однела је 100 метара гасовода и то је разлог зашто цела територија Чачка



је остала без снабдевања овим енергентом, рекао је министар рударства и енергетике у Влади РС Александар Антић који је одмах по сазнању о хаварији дошао на лице места.

„Брзом реакцијом и надлежних и градских служби али и Србијегаса ужурбано радимо како би отклонили проблем. Радимо нови вентил који ће омогућити преспајање из других праваца тако да ће грађани Чачка данас у току дана добити гас. За остале кориснике, мислим на индустрију, у току ноћи. Тако да ће сутра апсолутно сви имати снабдевање”, рекао је Антић.

Западна Морава однела 100 метара гасовода, фото: РИНА

Он је похвалио градско руководство, Србијаводе и све оне који су се борили 24 сата борили са набујалом реком. Западна Морава је била 15 центиметара виша него 2014. а није изазвла такве последице.

„У Чачку немамо поплављена домаћинства и сви имају снабдевање електричном енергијом. Што се тиче осталих територија, тамо где су попадали стубови, радимо на санацији. А тамо где су домаћинства под водом ми смо били принуђени да искључимо струју и тек када исуше ми ћемо сукцесивно укључивати напајања”, рекао је министар Антић.

Градоначелник Чачак Милун Тодоровић рекао је да је за нама веома тежак дан. „Велики ангажман Цивилне заштите, Србијавода, наших јавна предузећа и огромна помоћ волонтера Прељине и Балуге где смо баш били угрожени. Успели смо насипима да одбранимо пре свега људе па и имовину. Имали смо две кризне ситуације у Станчићима и у Миоковцима. Током ноћи велика борба је била са Западном Моравом јер је комплетан слив Ђетиње, Скрапежа, Моравице, Бјелице се слио. Огроман инвестиција које је држава Србија а и Чачак уложила у водотокове првог и другог реда се испалтио. Електропривреда Србије и Министарство енергетиге уложило је 57 милиона динара у чишћење Овчар Бање. Продубљен је прихват како би били сигурнији, и како би у оваквим ситуацијама имали што мање последица”, казао је Тодоровић.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


antic cacak gasovod

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.719 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)