Љајић: Национализам је зло, болест и вирус 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Љајић: Национализам је зло, болест и вирус
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
08.10.2018 | 0 коментар(а)



Нови Пазар - Санџачка демократска партија, чији је оснивач Расим Љајић, одржала је у спортској дворани „Пендик” скуп поводом 10 година власти
Oснивач СДП-а Расим Љајић, фото: ГЗС

у том граду.
Са скупа, коме је присуствовао велики број људи, поручено је да ће се још више улагати у тај крај, а оснивач СДП-а Расим Љајић казао је окупљеним симпатизерима да је по први пут после 2008. године осетио енергију у народу.

„Оволики ентузијазам не постоји нигде у Србији, ни у једној партији. Ми нисмо овде довели аутобусе, нико није морао да дође, али видите колико вас има. И ја сам вечерас посебно расположен због ове енергије“, рекао је Љајић чији је говор прекидан аплаузима и скандирањем његовом имена.

Љајић је апеловао на своје чланове да се окану национализма и не слушају оне који га заговарају. "Највећи резултат ове странке је што смо ми побе]ивали а нисмо користили националистичке пароле - никада. Национализам је зло, национализам је вирус, национализам је болест и није ништа друго него гола мржња", поручио је Љајић.

Према његовим речима, лажи су да је то љубав према својој нацији. "Не, ви највећу штету национлизмом наносите својој нацији. Национализам је нешто што човека ограничава, његове лимите, његове координате, нешто што утиче на креативност људи и молим вас, маните се тога и ако је национализам у порасту, свуда око нас, свуда у Европи у свету, ми хоћемо да будемо оаза нормалности, ми хоћемо да будемо оаза стаблности где људи различитих вера и нација могу да живе заједно да се не гледају преко нишана", поручио је Љајић.

Он је рекао и да жели природан, нормалан Нови Пазар и да жели да врати пазарски дух у све породице и махале. Љајић је казао окупљеним функционерима да се не сме обећавати оно што не може да се испуни.

"Боље је не урадити нешто него обећати а не испунити. Не смемо да лажемо, да крадемо, да варамо народ. Урадили смо много од када смо дошли на власт. Сетите се да смо дошли на власт 2008.године када је светска криза дрмала свет. Није било донација, није било новца. Ми смо рекли да ћемо Пазар да променимо и то смо урадили. Нови Пазар онда и данас су два потпуно различита града. Пазар је био варош, а сада је озбиљан град. Циљ нам је да Пазар буде у првих пет градова у Србији", рекао је Љајић.

Оснивач СДП-а подсетио се 2008. године и победе на тим изборима када је затечено 28 одсто асфалтираних улица у Новом Пазару док је просек у Србији био изнад 60 одсто и казао да је сада ситуација драстично боља.

„Немојте да гледате јесу ли улице које асфалтирамо бошњачке или српске. То су улице свих нас. Желимо да будемо оаза стабилности, нормалности. Ми смо најјача странка која увек свима пружа руку“, истакао је он.

Поред Љајића скупу су се обратили и бивши градоначелник Мехо Махмутовић који је Нови Пазар водио шест година, затим Мирсад Ђерлек коалициони партер СДП-а у локалном парламенту као и садашњи градоначелник Нихат Бишевац.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RasimLjic SDP NoviPazar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.769 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)