СзС: Мора се стати на пут странаначком запошљавању 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
СзС: Мора се стати на пут странаначком запошљавању
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
03.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Представници Савеза за Србију у Чачку окупили су се данас испред Националне службе за запошљавање како би,

према њиховим речима, указали у каквом се проблему Србија налази годинама уназад.

Мирјана Миленковић Таловић из Демократске странке истиче да је достигнут врхунаc када је реч о незапослености грађана Чачка.

„Малопре сам чула податак да у Чачку фактички сваког дана напусти троје људи, али један од главних разлога је немогућност запошљавања на територији града. Оно на шта желим да укажем јесте да већ 6-7 година у Србији и у Чачку је фактички легализовано страначко запошљавање. Оно што могу да кажем је то да је страначког запошљавања увек било и да ће га увек бити. Али оно што се тренутно дешава једноставно прфелази границе нормалног”, рекла је Миленковић Таловић.

Она наводи да су усвојена два важна закона када је СНС дошла на власт која су требала да спрече страначка запошљавања, али се како каже десило супротно.

„Први је био Закон о јавним предузећима и установама где се регулисало како бирамо директоре јавних предузећа и установа и тај закон је требао да истера политику из јавних предузећа. Међутим десило се управо оно супротно да је тај закон закон који је фактички легализовао страначко запошљавање. Како? Тако што странке бирају своје људе наводно кроз конкурсе, а онда ти руководећи људи враћајући странци морају да запошљавају људе. Други од закона јесте Закон о забрани запошљавања где нема конкурса ни за једно радно место, значи нема запошљавања, али се све време примају страначки подобни људи који добијају послове на неко одређено време и тако се већ 6-7 година стварала једна страначка војска која је и данас уцењена, која некад ради некад не, али свакако је запослена од владајуће већине”, истакла је Миленковић Таловић додајући да те законе поштују сви сем оних из владајуће већине и оних који су те исте законе усвојили.

,,Србија фактички има добре законе, али те законе непоштују ни они који су неке од тих закона усвајали и ово је последњи тренутак да се са таквим нечим престане како би смо првенствено задржали младе грађане у Србији и како би сутра имало ко да води ову државу. Ако овако наставимо постаћемо једна врло стара нација којој више неће ни бити битно ко ће доћи на власт”, изјавила је Миленковић Таловић.

Са њом су се сложили председник Градског одбора Руске странке Слободан Јакшић и шеф одборничке групе Двери Александар Танасковић који су рекли да се томе мора коначно стати на пут и да сви грађани без обзира на политичко опредељење буду морају бити исто третирани.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.956.539 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)