Акција за изградњу нове куће за Чубриће 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Акција за изградњу нове куће за Чубриће
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
30.09.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - У заједничкој иницијативи председника општине, сарадника и директора јавних предузећа,

општина Лучани је приступила акцији изградње нове куће за породицу Милана Чубрића из Расовца.

Милан Чубрић живи са супругом и четворо деце  у оронулој кући, неусловној за живот. Кућа је стара и у врло лошем стању без купатила. Ова породица је без сталне зараде са социјалном помоћи која није довољна за нормалан живот шесточлане породице.

Према плану нове куће по коме су предвиђене две дечије собе, дневни боравак, трпезарија, остава и купатило, општинска јавна предузећа су изградила темељ у величини од око 85 квадрата. Уз неколико донатора, који су породици донирали значајну количину материјала, радници јавних предузећа су поред својих редовних послова, приступили изградњи темеља куће.

Темељ је изграђен у оквиру постојећег домаћинства Чубрића у родном Расовцу. Захваљујући новим донаторима цемента и блокова, почело се са подизањем зидова,  зашта полако понестаје материјала. Зато председник општине са сарадницима позива  све доброчинитеље који могу да помогну у новцу или грађевинском материјалу (цемент, блокови, гвожђе, столарија, кровна конструкција и покривка) да се придруже и помогну породици Чубрић, како би до првих зимских дана четворо деце и родитељи били у новом топлом дому.  

Председник општине   каже да локална самоуправа није могла да се оглуши о недаће ове породице. „Зато смо донели одлуку да издвојимо иницијална средства и ангажујемо капацитете јавних предузећа за изградњу  темеља нове породичне куће. Мислим да смо породици Чубрић улили нову наду и позивамо све људе добре воље да помогну овој  деци којима ће убрзо, верујем, живот бити испуњенији и много лепши када се једног јутра пробуде у новој пространој и удобној кући”, изјавио је Миливоје Доловић, председник општине. 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI TEMELJ CUBRICI MILIVOJE DOLOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.863.018 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)