Порез за нелегално стечену имовину биће 75 одсто, имовина сваког грађанина може бити проверена 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Порез за нелегално стечену имовину биће 75 одсто, имовина сваког грађанина може бити проверена
Trenutno na sajtu: 569       |       Podeli:
24.02.2020 | 0 коментар(а)



Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се Предлог закона о утврђивању порекла имовине и посебном
Порез за нелегално стечену имовину биће 75 одсто, имовина сваког грађанина може бити проверена, Фото: ГЗС

порезу бави имовином за коју физичко лице не може да докаже да је стекло на законит начин.
Стефановић је, образлажући предложено решење у парламенту, казао да се успоставља ефикаснији механизам за утврђивање имовине физичког лица, тамо где се учини вероватним да је физичко лице у року од три године стекло имовину већу од 150.000 евра у динарској противвредности.
"То наравно не искључује обавезу Пореске управе да утврђује да ли је неко платио порез и на други износ имовине", рекао је Стефановић.

Наводећи да је доказивање двостепено, Стефановић је рекао да прво Пореска управа мора да учини вероватним и докаже да је лице стекло имовину већу од 150.000 евра, а онда је терет доказивања на физичком лицу.
Према његовим речима, Пореска управа има и обавезу да уколико инспектор посумња да је имовина стечена противзаконито да поднесе кривичну пријаву надлежном тужилаштву.
Стефановић је казао да ће пореска стопа за нелегално стечену имовину бити 75 одсто.
У Пореској управи формираће се посебне јединице које ће утврђивати чињенице, рекао је Стефановић и додао да ће се шеф јединице бирати на предлог министра финансија.
"Сваки грађанин може доћи под удар провере имовине, с обзиром да је формулација на неки начин позајмљена из грађанског права - да се учини вероватним. Дакле, не мора да постоји основана сумња или сумња…", објаснио је Стефановић.
Стефановић је нагласио да постоји озбиљна обавеза Пореске управе и Министарства финансија и Владе Србије који ће надгледати да се контрола врши правично.


ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nebojsa stefanovic porez imovina gradjani provera

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.149.995 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)