Поштовање уставног поретка, доследна примена закона и брига о сваком грађанину - темељни принципи Српске странке Заветници 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Поштовање уставног поретка, доследна примена закона и брига о сваком грађанину - темељни принципи Српске странке Заветници
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
09.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Иако припада опозицији, Српска странка Заветници, за разлику од не малог броја
Конгрес Српске странке Заветници, фото: ГЗС

 

странака које бар за сада најављују бојкот предстојећих избора, по изјавама њихових челника, озбиљно се припремају за парламентарне и локалне изборе.

Председник Извршног одбора Српске странке Заветници Страхиња Ерац, за Глас западне Србије изнео је основне програмске принципе странке, њено виђење тренутне политичке и економске ситуације, посебно у светлу решавања отворених питања и проблема Косова и Метохије и последњих дешавања у Црној Гори.

На којим политичким принципима Српска странка Заветници темељи свој програм?

,,Наш програм је чврсто утемељен на политичком суверенизму јаке, слободне и независне Србије.Сматрамо да је недопустиво да се о најважнијим питањима наше земље и народа разматра и одлучује ван граница наше земље. Наши принципи су једнакост, правда,поштовање уставног поретка, доследна примена закона и брига о сваком грађанину , без партијских или било којих подела”.

Које се економске теме и питања налазе у центру вашег деловања?

,,Сматрамо да је српско село кичма Србије.Оснивањем модерних задруга,подстицање прераде органске хране и производа са заштићеним географским пореклом и ознаком високог квалитета је нешто што ће вратити достојанство и углед српског сељака, јер је управо тај сељак чувар породице и вредности једног друштва.Борићемо се против производње и пласирања ГМО семена. Битна ствар је да држава и у економији сачува свој идентитет, традицију, национално писмо кроз разне програме као и све друге важне економске ресурсе који ће тек у будућем времену добити на значају”.

Председник ИО Српске странке Заветници Страхиња Ерац, фото: ГЗС

И на предстојећим изборима Косово и Метохија, као прворазредно национално питање, биће незаобилазна тема ако не свих, оно највећег броја политичких партија, покрета и удружења грађана. Какав је став Српске странке Заветници по овом питању?

,,Сматрамо да јединство српског националног бића мора остати чврсто повезано и државне границе не смеју бити узроци деоба српског народа који је због разних прилика принуђен да живи ван матице. Српска странка Заветници Косово и Метохију посматра као неотуђиви део Републике Србије и никада није и неће учествовати у сецесији КиМ. Залажемо се за повратак дијалога под окриље УН-а,у оквирима Резолуције 1244.

Српска странка Заветници помно прати и дешавања у Црној Гори и ми у нашим могућностима пружамо подршку нашој браћи и сестрама у Црној Гори. Заветници су међу првима организовали скуп подршке испред црногорске амбасаде и дали своју подршку. Такође, у прошлости, челници Заветника су увек подржавали Србе у Црној Гори што показује и активно учешће у многим активностима и политичким и другим кампањама у Црној Гори”.

Фото: ГЗС

Најавили сте излазак на предстојеће парламентарне и локалне изборе. Да ли излазите самостално или са неким у коалицији?

,,На предстојећим изборима Српска странка Заветници је спремна да изађе самостално и на парламентарним и на локалним изборима јер смо из дана у дан све јачи и са све већим поверењем грађана.Међутим,ми смо отворени за разговор са другима и могућу коалицију уколико се њихова политика, програм и циљеви поклапају са нашим основним принципима”.

 

 

 

Глас западне Србије / М. Даниловић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo zavetnici strahinja erac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.508.514 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)