Прибој је прва општина у Србији која је потписала субвенције за замену котлова у домаћинствима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Прибој је прва општина у Србији која је потписала субвенције за замену котлова у домаћинствима
Trenutno na sajtu: 641       |       Podeli:
30.09.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - Иако наш народ верује да нема топле куће без доброг шпорета на дрва,
Фото: РИНА

идући у корак са временом прелази се на чистије изворе енергије, мање штетне по околину па ће старе проверене методе грејања отићи у заборав. За 68 индивидуалних домаћинстава Прибоја, која су испунила прописане услове по јавном конкурсу, 24. септембра, потписани су уговори за субвенционисану набавку енергетски ефикаснијих ложишта у индивидуалним домаћинствима.

Подсетимо, Општина Прибој је током лета расписала конкурс за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта на територији општине Прибој. За ову намену укупно је опредељено пет милиона динара, од чега три милиона обезбеђује Министарство заштите животне средине, а два милиона динара локална самоуправа. Од овог износа, 500 хиљада динара опредељено је за набавку шпорета на чврсто гориво за кориснике Центра за социјални рад.

"На конкурс је приспело 77 пријава, од чега девет пријава није испуњавало прописане услове конкурса.", истиче Марко Јањушевић, енергетски менаџер општине Прибој и додаје да је Kомисија обишла сва домаћинства и уверила се у стање на терену.

Индивидуална домаћинства, којима је одобрена субвенција, сами набављају пећи и котлове, Kомисија ће то опет проверавати на терену, и тек се онда, у року од 45 дана, реализује предвиђена мера субвенционисања.

Циљ конкурса је побољшање квалитета ваздуха и очување и заштита животне средине, односно смањење штетних емисија и продуката сагоревања, насталих употребом неадекватних ложишта у индивидуалним домаћинствима.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zamena kotlova domacinstva priboj subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.297 посета
Тренутно на сајту: 642 посетилац(a)