Регионална привредна комора Краљево: Државне мере спасиле привреду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Регионална привредна комора Краљево: Државне мере спасиле привреду
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
31.07.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Регионална привредна комора Краљево, која покрива подручја Рашког и Моравичког округа,
Фото: ГЗС / М. Даниловић

односно градове Краљево, Чачак и Нови Пазар и општине Горњи Милановац, Врњачка Бања, Лучани, Рашка, Тутин и Сјеница, са 6.229 предузећа и 19.770 предузетника, после Београда и Новог Сада, представља подручје са највише привредних субјеката и са једном од најдинамичнијих и најзначајнијих привредних активносту у Републици Србији. Од Звонка Туфегџића, директора Регионалне привредне коморе потражили смо одговор, колико је државни пакет мера помогао привреди овог подручја да очува привредну активност и радна места у изузетно сложеним условима проузрокованим вишемесечном пандемијом корона вируса.

,,Мере које су предузели председник Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије потврдиле су снагу државе. Први пакет мера, који је био значајан и свеобухватан, сачувао је радна места и на нашем подручју као и Републици, чак је у неким областима дошло и до повећања броја запослених.

Мерама је омогућено да сви запослени у малим, средњим и микропредузећима од државе добију своје зараде што је растеретило привредне субјекте да улажу у производњу и репроматеријал.Првим пакетом мера омогућено је одлагање плаћања пореза као и помоћ у износу од 50 одсто минималне зараде предузећима која су морала да пошаљу раднике на принудни одмор.

Изузетно је значајно што су у међувремену председник државе и Влада Републике Србије изашли с другим пакетом мера које ће омогућити да све фирме и на овом подручју одрже привредну активност чак и оне које су највише погођене условима рада у време пандемије.Мере ће омогућити да се одржи ликвидност и радна снага.

У склопу мера држава је изашла са кредитима намењеним привреди под изузетно повољним мерама омогућено је одлагање плаћања пореза као и помоћ у износу од 50 одсто минималне зараде предузећима која су морала да пошаљу раднике на принудни одмор.

Изузетно је значајно што су у међувремену председник државе и Влада Републике Србије изашли с другим пакетом мера које ће омогућити да све фирме и на овом подручју одрже привредну активност чак и оне које су највише погођене условима рада у време пандемије. Мере ће омогућити да се одржи ликвидност и радна снага.

Директор Регионалне привредне коморе Краљево Звонко Туфегџић, фото: ГЗС / М. Даниловић

У склопу мера држава је изашла са кредитима намењеним привреди под изузетно повољним условима на три године, са један одсто камате и грејс периодом од једне године. Најугроженијим предузећима на располагању су још повољнији кредити са роком отплате од пет година, каматом од један одсто и грејс периодом од две године. Све ове мере имају за циљ да привреда што безболније препроди један тежак период, да се у постојећим условима одржи привредна активност и сачувају радна места“, оцењује Туфегџић.

 

ГЗС / Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Kraljevo Tufegcic privreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.145.105 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)