Распевано Драгачево - 58. пут 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Распевано Драгачево - 58. пут
Trenutno na sajtu: 257       |       Podeli:
11.04.2018 | 0 коментар(а)



Гуча/Лучани - Центар за културу и спорт општине Лучани у Гучи, организовао је 58. смотру изворног народног стваралаштва Распевано Драгачево.

Ова традиционална манифестација, од 1961. године, на трећи Васкрс, окупља најбоље из драгачевског краја на једном месту. Тада су сви весели, труби се, игра се, пева се, а од ове године и ужива у најбољим укусима и мирисима.

У оквиру програма организована је „Празнична тезга“, продајна изложба самосталних произвођача из Драгачева као и такмичење у туцању васкршњим јајима. Такође, новина ове године је избор најлепших традиционалних јела, под називом „Драгачевска трпеза“ . У оквиру избора, учешће су узели угоститељи, и то: ресторан „Златибор“ - Гуча, ресторан „Златна потковица“ - Гучa, СУР „Стара кафана“ – Вича и кафана „Централ“ – Гуча а најбољи међу њима, добили су и пригодне награде.

Прво место за најбоље припремљену драгачевску трпезу добио је ресторан „Златна потковица“. Друго место и диплому за најтрадиционалније јело добио је ресторан „Златибор“, док је треће место припало „Старој кафани“ из Виче. Диплома за најукуснију домаћу лепињу и ћевапе припала је кафани „Централ“.

У културно – уметничком програму учествовали су певачке групе „Драгачевке“ Гуча, „Драгачевци“ Гуча, „Сновалица“ Доњи Дубац, „Српска шајкача“ Пухово, „Драгачевски вез“ Лучани и трубачки оркестри „Драгачевске трубе“ Драгана Павловића-Гуча, Марка Трнавца-Мршељи, Гвоздена Росића у пратњи певача Видана Плазинића, Радича Славковића-Рти и КУД „Абрашевић“-Гуча, КУД „Милан Благојевић – Наменска“-Лучани. Програм су уприличили здравичар Милинко Гојковић из Горња Трепча, солисти на хармоници Алекса Милошевић и Филип Јовковић и рецитатори Тијана Илић и Лазар Бешевић.

Из организације се захваљују свим учесницима у програму и да остану здрави и распевани до 59. Распеваног Драгачева.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.800.014 посета
Тренутно на сајту: 258 посетилац(a)