Ова традиционална манифестација, од 1961. године, на трећи Васкрс, окупља најбоље из драгачевског краја на једном месту. Тада су сви весели, труби се, игра се, пева се, а од ове године и ужива у најбољим укусима и мирисима.
У оквиру програма организована је „Празнична тезга“, продајна изложба самосталних произвођача из Драгачева као и такмичење у туцању васкршњим јајима. Такође, новина ове године је избор најлепших традиционалних јела, под називом „Драгачевска трпеза“ . У оквиру избора, учешће су узели угоститељи, и то: ресторан „Златибор“ - Гуча, ресторан „Златна потковица“ - Гучa, СУР „Стара кафана“ – Вича и кафана „Централ“ – Гуча а најбољи међу њима, добили су и пригодне награде.
Прво место за најбоље припремљену драгачевску трпезу добио је ресторан „Златна потковица“. Друго место и диплому за најтрадиционалније јело добио је ресторан „Златибор“, док је треће место припало „Старој кафани“ из Виче. Диплома за најукуснију домаћу лепињу и ћевапе припала је кафани „Централ“.
У културно – уметничком програму учествовали су певачке групе „Драгачевке“ Гуча, „Драгачевци“ Гуча, „Сновалица“ Доњи Дубац, „Српска шајкача“ Пухово, „Драгачевски вез“ Лучани и трубачки оркестри „Драгачевске трубе“ Драгана Павловића-Гуча, Марка Трнавца-Мршељи, Гвоздена Росића у пратњи певача Видана Плазинића, Радича Славковића-Рти и КУД „Абрашевић“-Гуча, КУД „Милан Благојевић – Наменска“-Лучани. Програм су уприличили здравичар Милинко Гојковић из Горња Трепча, солисти на хармоници Алекса Милошевић и Филип Јовковић и рецитатори Тијана Илић и Лазар Бешевић.
Из организације се захваљују свим учесницима у програму и да остану здрави и распевани до 59. Распеваног Драгачева.
Глас западне Србије