Помоћићемо иновационе пројекте у Моравичком округу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Помоћићемо иновационе пројекте у Моравичком округу
Trenutno na sajtu: 545       |       Podeli:
21.06.2018 | 0 коментар(а)



Слободан Jоловић начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић, јуче је у Влади Републике Србије
Братислав Ћурчић, Снежана Петровић, Слободан Јоловић и Ненад Поповић Фото: ГЗС

разговарао са Ненадом Поповићем министром за иновације и технолошки развој о пројектима на које могу рачунати привреда и научне институције у Моравичком округу у овој и наредним годинама.

Начелник Јоловић, између осталог, министра је упознао са плановима унапређења ИТ на територији Чачка, Г.Милановца, Ивањице и Лучана, посебно иновацијама младих талената овог дела Србије и жељом да своје знање унапређују и јачају привреду, а посебно сопствени бизнис у средњим и малим предузећима, као и кроз развој предузетништва.

Министар Поповић је изразио спремност да подржи све добре пројекте у Моравичком округу.

Разговору са министром Поповићем присуствовали су Снежана Петровић, народни посланик и члан Одбора Народне скупштине Републике Србије за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и Одбора за европске интеграције и Братислав Ћурчић, председник Градског одбора СНП у Чачку.

Министар Поповић је власник међународне компаније „АБС Електро” са седиштем у Москви која запошљава преко три хиљаде људи. Ова компанија бави се производњом електротеничке опреме и развојем напредних инжењерских решења за електроенергетику, бродоградњу, као и за гасну, нафтну и рударску индустрију. Предавач је на Економском факултету московског државног Универзитета Ломоносов и на Економском факултету државног рударског универзитета.

Како незванично сазнајемо, министар Ненад Поповић у првој половини јула посетиће Моравички округ, Град Чачак и општину Лучани.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.205.116 посета
Тренутно на сајту: 546 посетилац(a)