Мали: Труднице и породиље неће бити оштећене 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мали: Труднице и породиље неће бити оштећене
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
25.01.2021 | 0 коментар(а)



Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да труднице и породиље ни на који начин неће бити

оштећене.

Он је рекао и да ће наставити да примају пун износ накнаде зараде за време трајања боловања, као што је то био случај и до сада.

Како је истакао, то значи да ће и труднице и породиље које раде у фирмама које су прихватиле одлагање плаћања пореза и доприноса примати пун износ накнаде зараде и неће бити никаквих умањења тих накнада.

Министар Мали је истакао да се Уредбом о фискалним погодностима и директним давањима привредним субјектима у приватном сектору и новчаној помоћи грађанима у циљу ублажавања економских последица насталих услед болести ковид 19, то експлицитно и прописује.

"Доприноси чије плаћање је одложено у складу са овом уредбом, сматрају се плаћеним за сврху остваривања права по основу пензијског и инвалидског осигурања, здравственог осигурања, остваривања права за случај незапослености и остваривања права на финансијску подршку породици са децом", стоји у уредби.

Министар је навео и Уредбу о поступку и начину одлагања плаћања дугованог пореза и доприноса и циљу ублажавања економских последица насталих услед болести Ковид-19, где се наводи да:

"Доприноси чије је одлагање плаћања одложено у складу са овом уредбом, сматрају се плаћеном за сврху остваривања права по основу пензијског и инвалидског осигурања, здравственог осигурања, остваривања права за случај незапослености и остваривања права на финансијску подршку породици са децом, као и остваривања права у друге сврхе".

Као што видите, рекао је министар, у обрачуну накнаде зараде и трудницама и породиљама ће се обрачунавити и месеци за које послодавац није платио дажбине. Министарство финансија је, додао је, то веома јасно прописало.

Поводом навода у појединима медијима да се породиљама издају решења са умањеном накнадом зараде, министар је навео да надлежне службе тренутно испитују сва издата решења, како би утврдили како је и на који начин дошло до евентуалног пропуста, саопштено је из Министарства финансија.

"Уколико се открије да постоји било какав пропуст, он ће бити исправљен. Труднице и породиље, понављам још једном, неће и не смеју бити ни на који начин оштећене", подвукао је министар и додао да ће, уколико се открије било какав пропуст, бити послата нова, коригована решења у најкраћем року.

ГЗС/ Б92




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mali porodilje trudnice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.512.608 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)