Традиционални годишњи пријем за привреднике 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Традиционални годишњи пријем за привреднике
Trenutno na sajtu: 743       |       Podeli:
25.12.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - За привреднике ужичког краја данас је у Градској кући уприличен традиционални годишњи пријем.



Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић је обраћајући се присутнима рекао да је година која је на измаку за Ужице и Ужичане била успешна, да се радило доста и да су направљени искораци на бројним пољима.

Према његовим речима, Ужице се данас налази у доброј финансијској позицији, за три године буџет Града од затеченог стања и минуса од три милиона евра доведен је на стање где на рачуну има два милиона евра и све измирене обавезе.

"У овој години завршавамо прву фазу реконструкције фабрике воде на Церовића брду вредну око 3,5 милиона евра. Сутра ће потпредседница Владе Зорана Михајловић обићи радове и готово извесно најавити помоћ државе у изградњи и II фазе вредне око 2,5 милиона евра. На тај начин врло могуће већ крајем наредне године Ужице се враћа на систем акумулације Врутци и дугорочно решава питање воде за пиће", рекао је Петковић.

Ове године започет је и пројекат изградње тунела испод Кадињаче, пројекат о коме се деценијама причало, а мало тога је било урађено.

"Са нашим комшијама из Бајине Баште смо покренули овај пројекат и добили подршку државе за њену реализацију. Такође, након паузе од 10 година вратили смо и причу око обилазнице у игру", истакао је Петковић.

Тихомир Петковић, фото: Град Ужице

"Током ове године завршена су два веома важна пројекта вредна око 750.000 евра. Након 40 година реконструисали смо Ложионички мост који је био велика безбедносна претња али и изградили смо кружни ток – први такве врсте у граду. Ово је само почетак реализације наше визије решавања питања саобраћаја у граду. Наредне године ће донети озбиљне искораке у тој области", каже Петковић.

Он је подсетио да је у протеклој години реконструисан подвожњак у Поточању и тако омогућено да се комплетна долина Ђетиње у том пољу “отвори” за пролазак великих теретних возила и аутобуса, а тиме “отвори” и за нове инвестиције, затим да је решен вишегодишњи проблем са поплавама у Крчагову које су последица обилних падавина, изградњом кишне канализација у улицама Милоша Обреновића и Радничкој.

"Кренули смо са обнављањем старе зграде Касарне и ту сместили компанију која би у перспективи могла да запосли неколико десетина ужичана. Жеља нам је да и даље опремамо простор касарне за нове кориснике који ће запошљавати младе Ужичане да раде за пристојну плату у новим технолошки напредним професијама. Непосредно уз њих идуће године ћемо отворити прелепи Студентиски центар али и кренути са уређењем других објеката у кругу бивше касарне које ће бити на услузи развоја високог образовања. Дугорочно тај део нашег града ће бити центар високог образовања и савремених технологија", нагласио је Петковић.

Петковић је рекао да је покренута обнова и конзервација поноса и симбола Ужица - Старог града.

"Током 2017. смо у потпуности отворили трасу од Градске плаже до Стапарске бање што је омогућило да хиљаде Ужичана своје слободно време користи у јединственом амбијенту и атмосфери. Али нису само Ужичани препознали то као нешто јединствено. Европска асоцијација зелених бициклистичких стаза је доделила нашој стази ка Стапарској бањи другу награду у Европи за 2017. годину. Обећавамо да ће наставити да улажемо и у Плажу, и у клисуру и у све друге пратеће ствари које чине да је тај део нашег Града јединствен и непоновљив", изјавио је Петковић.

Ове године је започет је посао обнове и реконструкције центра града.

"Деценијама се мало тога радило у строгом центру града. Увек су неке друге ствари приоритетније и важније. Ми смо данас поносни што смо у 2017. урадили Склавков плато, што смо кренули са обновама фасада, што смо обновили причу о Касапчића мосту, што смо успоставили сарадњу са највећим ауторитетима у тој области у Србији. Они ће нам помоћи да у наредних неколико година освежимо и обновима тротоаре, мостове, Мали парк, Градски трг. Кроз неколико година центар нашег града ће дисати новим плућима са новом свежином и лепотом", истакао је Петковић и привредницима пожелевши пуно среће и успеха у народној години.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.468 посета
Тренутно на сајту: 742 посетилац(a)