Зоолошки врт на падинама Сувобора 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Зоолошки врт на падинама Сувобора
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
06.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Туристичка понуда "Еко села" Коштунићи од сад је богатија за још један садржај. На падинама Сувобора, своје место пронашао је и мини зоолошки врт,

популарно назван "Зверињак". И поред оваквог назива овде се могу видети само животиње које су карактеристичне за ове просторе, а поједине врсте динирао је и београдски Зоолошки врт, како би "Зверињак" био још богатији.

Директор "Бео зоо врта" у Београду, Србољуб Алексић, истиче да је "Еко село" Коштунићи идеално место за узгој животиња.

Фото: Глас западне Србије

"Препознали смо капацитет, али и квалитет овог животињског парка. Свој дом у овим прелепим шумским условима пронашле су лама, муфлон, алпска и патуљаста коза, као и неколико врста пловуша. Не сумњам да ће овде имати најбоље услове, јер зоолошки врт поверава животиње само онима који су спремни да адекватно брину о њима", изјавио је Алексић.

Фото: Глас западне Србије

Ветеринар, Радош Раилић, који је задужен за Зоолошки врт у Коштунићима, наглашава да је овај парк идеалан начин да се домаћи, али и туристи из иностранства упознају са аутохтним врстама које живе на овом поднебљу.

"Трудимо се да имамо онолико животиња, колико се можемо бринути са пуном пажњом. Градска деца полако губе прилику да виде како уживо изгледају домаће животиње, тако да код нас могу видети телиће, козе, коње. Са београдским зоолошким вртом смо имали добру сарадњу и док је био жив Вук Бојовић, па нас овај потез новог директора који је донирао нове животиње није изненадио", каже Раилић.

Фото: Глас западне Србије

"Eко село" Коштинићи једно је од најлепших и најпосећенијих етно домаћинтава у овом крају Србије. Поред зоолошког врта, сви посетиоци су у прилици да преко лета уживају на купалишту, али и у храни, јер из коштунићке кухиње излазе само најбоља традиционална јела.

Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

 

Фото: Глас западне Србије

 

Фото: Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.275.325 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)