Због неисплаћених путних трошкова, просветари најавили штрајк 



 
Због неисплаћених путних трошкова, просветари најавили штрајк
Trenutno na sajtu: 706       |       Podeli:
16.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Школе чланице Општинског одбора Синдиката образовања Горњи Милановац ступиће у једночасовни штрајк упозорења
Председник СОЧ-а Владан Аџић и Весна Јеротијевић (портпарол УСПРС-а), фото: РИНА

24. јануара од 12:00 до 13:00 часова због неисплаћених надокнада трошкова за долазак и одлазак са радног места запосленима у просвети. Колеге из Чачка, Ивањице и Крагујевца ће се солидарисати и придружити протесту који је организован у знак подршке на тргу у Горњем Милановцу.

„Треба да се обустави усвајање Правилника о ближим условима и критеријумима за остваривање права запсолених на превоз за долазак и одлазак са рада, који су само и искључиво по вољи локалне самоуправе у Милановцу. Овај правилник није креиран од секретара школа како би требало да буде већ је један готов документ који је дошао споља и на основу кога треба да исплаћују колегама путне трошкове. Закон о раду предвиђа да просветни радник има право на надокнаду путних трошкова или остварење превоза”, рекла је портпаролка УСПРС Весна Јеротијевић.

Председник синдиката образовања Чачак (СОЧ) и члан председништва УСПРС Владимир Аџић рекао је да сигурно годину дана ОО УСПРС ГМ покушава да ступи у контак са локалном самоуправом како би се наставило плаћање превоза у готовом новцу нашта запослени у просвети имају право.

„Наканада се у задње време исплаћује или у деловима или касни или се не исплаћује уопште. На све апеле одбора био је зид ћутања. ОО УСПРС ГМ позвао је на солидарност и све околне општинске одборе. Синдикат образовања Чачак ће на заказаној седници 21. јануара донети одлуку о подршци и свих 29 школа ће ући у штрајк а и организовано ћемо испред Гимназије отићи на протест у Милановац. Такође и школе из Ивањице ће подржати и штрајк и протест, а и Крагујевац ће се придружити са 42 школе”, казао је Аџић додајући да према имформацијама из ОО УСПРС ГМ око 600 просветних радника користи новац за одлазак и долазак са посла.

Према речима Аџића и здравство у горњомилановачкој општини има сличан проблем тако да ће се и они придружити протесту.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prosvetari strajk gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.158.599 посета
Тренутно на сајту: 707 посетилац(a)