Зиндовић: Више од 50 посто буџета предвиђено за инвестиције, Хоџић: Буџет велика обмана 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Зиндовић: Више од 50 посто буџета предвиђено за инвестиције, Хоџић: Буџет велика обмана
Trenutno na sajtu: 538       |       Podeli:
25.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Одборници Скупштине општине Пријепоље усвојили су буџет за наредну годину,
фото: ГЗС/ПП медиа

који ће износити око 1,33 милијарде динара, што је за скоро 1% више у односу на текућу годину. Највише новца отићи ће на капиталне инвестиције, за шта је предвиђено више од 50 % буџета.

Први човек општине Драгољуб Зиндовић образлажући буждет пред одборницима навео је да сви корисници могу рачунати на исти износ средстава као и у овој години. Он сматра да се буџет ипак може назвати инвестиционим јер је највише новца предвиђено за инвестиције. Са друге стране, опозиција је мишљења да је буџет једна велика обмана грађана те да неутрошена средства у износу од 120 милиона динара, која се преносе у наредну годину, престављају јасан показатељ лошег рада актуелне власти.

Први човек општине Драгољуб Зиндовић

Председник општине Драгољуб Зиндовић навео је да улагања не треба гледати само кроз буџетска средства, јер се из других извора у општину сливају милионске инвестиције а као пример је навео мост у Шарампову, пут Коловрат – Сељашница и уређење обалоутврде Лима. Ипак, он је исказао бојазан да све планиране инвестиције неће успети да се реализују због недостатка грађевинских фирми, а додатни проблем преставља бирократија и компликована процедура приликом спровођења тендера.

– Основна карактеристика буџета је што је он развојни и инвестициони, у прилог томе говори податак да је чак 52% намењено за капиталне пројекте. Међутим оно што је најбитније јесте у којем проценту ће бити реализован планирани буџет. Већ неколико година, када су у питању инвестиције имамо одређене проблеме у завршетку и реализацији тих инвестиција. Пре свега ту мислим на недостатак планских докумената, због мањкавости закона о јавним набавкама и то све прозрокује да се инвестиције не реализују планираном динамиком. У овом тренутку имамо више од 80 милиона уговорених средстава за инвестиције које ће морати да се реализују тек у наредној години – казао је између осталог Зиндовић.

Шеф одборничке групе опозиционе Санџачке демократске партије Есад Хоџић, имао је другачије виђење буџета. Наиме, он га је окарактериоса као једну велику обману грађана а у прилог томе је навео податак да су планирани приходи далеко мањи од предвиђених расхода. Мишљења је и да се са 75 милиона динара не може пуно урадити на предвиђених 106 путних праваца. Као добар пример планирања буџета, апострофирао је општину Прибој где је за 18 капиталних пројеката намењено више од 330 милиона динара.

Поред тачке о буџету жустра дискусија је вођена и око предлога решења о престанку мандата и именовању члана Управног одбора Дома културе Драга Попадића и око именовања чланова Општинске изборне комисије у стално саставу, где је досадашњег секретара Аземину Козицу заменила Сабира Хаџиавдић актуелна директорка Центра за социјални рад против које се води истражни поступак због кривичног дела корупције.

На самом почетку заседања тешке речи разменили су одборници Изудин Шантић (СДП) и Самир Тандир (СПП).

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.188.983 посета
Тренутно на сајту: 539 посетилац(a)