Тесла Глобал Форум 2019: Бела голубица за Владимира Соловјова 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тесла Глобал Форум 2019: Бела голубица за Владимира Соловјова
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
06.07.2019 | 0 коментар(а)



Нови Сад - Председник Савеза новинара Русије и саветник председника Руске Федерације

за цивилни сектор, Владимир Соловјов синоћ је у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима, добио највише признање Тесла Глобал Форума – Белу голубицу.

На седмом Тесла Глобал Форуму, једна од централних тема је новинарство. Међу најзначајнијим проналасцима Николе Тесле налази се и Радио, што је петврдио Федерални суд САД-а шест месеци после Теслине смрти. Поред Соловјова, десетог јула у Матици Српској, Бела голубица биће додељена и Жан Криштофу Буисону, другом човеку париског Фигароа.
Соловјов и Буисон добијају Белу голубицу због изузетног личног доприноса на промовисању истинитог извештавања у најутицајнијим страним медијима о Србији, а нарочито о положају српског народа на Косову и Метохији.

Претходна два дана у манастиру Шишатовац, чијом водом се млади Тесла излечио од колере, Беле голубице су уручене књижевнику Владимиру Кецмановићу и директору Срске куће у Подгорици Гојку Раичевићу.
Данас је на Андревљу, доделом сертификата, завршен Тесла Сајбер Камп на коме је било око сто младих студената из целе Србије ( међу којима и са Косова и Метохије ), Републике Српске, Црне Горе и са најпрестижнијих светских универзитета. Они су заједно са научницима, књижевницима и уметницима, на слободним предавањима неспутано размењивали мисли и идеје, у складу са Теслином заоставштином, како би боље разумели актуелне друштвене, еколошке, социолошке и друге проблеме са којима се суочава модерно човечанство.

Завршницу Тесла Глобал Форума наредне недеље обележиће свечана академија у Матици Српској и Тесла Рели, ревијална изложба и вожња електричних аутомобила.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


novi sad tesla forum nagrade solovjov bela golubica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.285.838 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)