Јовановић: Важно је повезивање винарија 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Јовановић: Важно је повезивање винарија
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
28.03.2017 | 0 коментар(а)



Топола - ПИК Опленац је фирма са дугогодишњом традицијом. Десет година је пропадала и два пута неуспешно приватизована.



Из стечаја је продата Андреју Симикином из Русије и сада успешно послује, а у плану је даље ширење.

План је, како је нагласио народни посланик Драган Јовановић, да се већ до лета винарија повеже организованим превозом са поднорудничким манастирима, винаријама у окружењу Тополе и да се направи још једно апартманско насеље.

"Оно што је јако важно и што желим посебно да нагласим, а то је да ће ПИК Опленац нудити кооперантске уговоре на 10 година свакоме ко жели да се придружи, где ће гарантовати откуп, давати садни материјал. Биће испраћена целокупна производња преко заштите до финалног производа заједно са стручњацима у овој области", рекао је Јовановић.

Фото: Глас западне Србије

Он је додао да баш то и фали нашем сељаку, гарантован и сигуран откуп и да ће се то и пружити најпре за грожђе, а затим и друге воћне врсте.

"Све што сељак треба да уради то је да припреми своје земљиште и да се одлучи на овај важан корак, у обзир долазе површине преко пола хектара", рекао је Јовановић.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.946.087 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)