Да ли ћемо ускоро из Србије директно летети за олимпијски Сочи? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Да ли ћемо ускоро из Србије директно летети за олимпијски Сочи?
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
21.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Сарадња између Србије и Русије на завидном је нивоу, политички и друштвени односи
Делегација руског града Сочија у Чачку, фото: РИНА

никад нису били бољи”, изјавио је у Чачку, Драгомир Карић. Са њим је у град на Морави стигла и делегација руског олимпијског града Сочија, на челу са градоначелником Анатолијем Николајевичем Пахомовим.

Градоначелник Сочија Анатолиј Пахомов, фото: РИНА

“Наш циљ путовања је представљање наших туристиких потенцијала, санаторијума , агенција. Град Сочи је олимпијски град и желимо да га представимо овде са циљем да се успостави сарадња са Србијом. Да се види шта пружа. Код нас постоје сви типови туризма, јер док се у мају купате у Црном мору, у исто време можете да посматрате скијаше како скијају на оближњим планинама. Оно што је још карактеристично за Сочи јесте да је он лечилиште, и ту смо да представимо потенцијале бањског туризма и природно лечење. Данашњи сусрет је омогућио зближавање српских и руских компанија , њихов даљи рад треба да обезбеди међусобну размену туриста и ако та сарадња буде успешна постоји могућност да се отворе директне авионске линије и оба правца. Ја вам желим добродошлицу и нећете зажалити, јер вам нудимо удобност и сигурност”, рекао је Пахомов.
 
Делегацију је угостио градоначелник Милун Тодоровић истакавши своје задсовољство што су представници руског града, изабрали Чачак при посети Србији.

“Причали смо о потенцијалима града Чачка и Моравичког округа. Пре свега о привредним и културним, а посебно смо се базирали на бањски туризам, јер Сочи иако је олимппијски град, има преко 200 бања. Тамо имате преко 140 километара плаже, али у току целе године се може феноменално лечити и забавити у Сочију. Кад се отвори аеродром Морава у Лађевцима стичу се услови за много већи број посетилаца. Нисмо имали много гостију из Сочија до сад, али очекујемо да ће се то променити у позитивном правцу”, изјавио је Тодоровић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: РИНА

Поред туристичке, пружа се и могућност привредне сарадње између ова два града. А Драгомир Карић истиче да је данашњи сусрет идеалан начин да се то постигне.
“ Ово је велика могућност за воћарски крај, јер у Сочију борави око 200 хиљада туриста, а све њих треба нахранити, па је ту шанса за пољопривредне произвођаче да извозе своје производе у Русију. Радити са Сочијем значи имати велику рекламу, јер се тамо годишње одвијају изузетно битни догађаји, од Формуле 1, преко светских првенстава у свим спортовима. Не могу заобићи ни чачанско предузеће “Ратко Митровић” које је са Карићима радило на неколико грађевинских објеката и имали смо одличну сарадњу”, изјавио је Драгомир Карић.

Осим туристичке могућа и привредна сарадња, народни посланик Драгомир Карић, фото: РИНА

На данашњем састанку договорено је да делегација Чачка узврати посету и бесплатно борави у Сочију.


РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak soci delegacija saradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.452.357 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)