Дани урбане културе (ДУК) на Морави 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Дани урбане културе (ДУК) на Морави
Trenutno na sajtu: 543       |       Podeli:
07.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Дани урбане културе (ДУК), ове године четврти пут за редом у Чачку 8. и 9. јуна, на локацији Скејт парк и Парк младости. Фестивал се заснива

на три основне секције, такмичење у ролерима и скејту, музичком програму и осликавању мурала на преко 20 локација у граду. Ове године као новитет, уз сарадњу ПУ „Радост”, ДУК кидс а ту је и ДУК пијаца.


Милорад Обрадовић из организације ДУК-а рекао је да ће ове године иза фестивала остати изградња амфитеатра на обали Мораве, који ће бити у служби јавности и који је у могућности да прими већи број људи.

„Драго нам је да смо препознати од стране руководстава средине у којој желимо да радимо. Таккође, показало се да ово што радимо има дуготрајан ефекат и јако је битне за људе. На пример више од 90 одсто мурала није оштећено”, истакао је Обрадовић.

Душан Радојевић члан градског већа за младе и културу каже да је ово друга година за редом како град учествује у фестивалу као и СЦ Младост.

„Све припреме око ДУК-а су при крају. Такође овај фестивал има за циљ да омладина у нашем граду добију једну нову културну димензију, а локална самоуправа ће увек стати иза иницијативе младих”, рекао је Радојевић додајући да очекују велики број посетиоца.

Директор СЦ Младост Милош Стеванић истиче да ће спремно дочекати овај фестивал, иако су у претходном периоду имали доста активности, јер он слави обалу Мораве.

Карте за ДУК фестивал се продају по симболичној цени и то за једно фестивалско веће цена је 300 динара док за оба 500.

Ове године на фестивал долазе Рамбо Амадеус, Марко Настић, Леа Добричић који наступају широм света а Чачани их могу слушати по приступачним ценама и то за једно фестивалско вече цена је 300 динара, док за оба она износи 500.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.314.870 посета
Тренутно на сајту: 542 посетилац(a)