У Чачку настављено суђење групи од 12 саобраћајаца 



 
У Чачку настављено суђење групи од 12 саобраћајаца
Trenutno na sajtu: 614       |       Podeli:
07.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У Вишем суду у Чачку данас је настављен поступак против групе од 12 полицајаца из саобраћајне станице у овом граду,
Зграда Вишег суда у Чачку, фото: РИНА

оптужених за примање мита од стране возача или злоупотребу службеног положаја, а наредни главни претрес је заказан за јануар следеће године.

Председник већа, Саша Митровић, најпре је данас донео решење којим се из судских списа издвајају поједини видео снимци и транскрипти о извршењу кривичних дела за неке полицајце, и додао да се имају запечтати и предати судији за претходни поступак, и не могу се користити у суђењу оптуженима.

„Разлог издвајања је чињеница да не постоје неопходне наредбе за снимање и праћење ни за једног од двојице оптужених који су били у патроли. Претрес одлажемо јер постоји право жалбе на ово решење, и претпостављам да ће се тужилац жалити” - одлучио је Митровић.

Заменик вишег јавног тужиоца, Мирјана Томашевић Ђондрић, иначе, оптужила је укупно 14 саобраћајаца за речена дела, али је на данашњем претресу саопштено да је поступак против једнога издвојен а против још једног обустављен, јер је недавно преминуо.

Крајем 2016, иначе, под сумњом да су узимали новац од возача, била су ухапшена чак 33 полицајца, или трећина полицијске станице у Чачку, али је због бројности оптужених поступак раздвојен на две оптужнице и два већа.

Првостепеном пресудом од 12. априла ове године, које је изрекло веће судије Бранка Миловановића у истом суду одмеравајући казне првој групи, тринаесторица бивших саобраћајних полицајаца из ове станице, од којих је један био у бекству, осуђена су на укупно 14 година и три месеца затвора.

У том процесу за прву групу, саобраћајци су одговарали под оптужбом да су од 27. фебруара до 25. маја 2016. године на подручју Ибарске магистрале и правцем Угриновци – Прељина – Катрга и Прељина – Овчар Бања од више учесника у саобраћају примили поклон како их не би казнили за прекршаје.

Више тужилаштво је тада у доказима приложило и записе начињене камером, из којих се види да полицајци узимају новац, деле међу собом на крају смене коментаришући, на пример, да ја пазар био „92 евра и 30 хиљада динара”, и стављају у џеп. Снимила их је камера унутрашње контроле МУП – а, коју су инспектори полиције неопажено поставили у њихова патролна кола и то је регистровано месецима.

Казне се крећу од четири до 29 месеци затвора, а седморица осуђених, уколико пресуда буде потврђена, казну би издржавали у кућама, под мером електронског надзора.

Слични су наводи оптужнице и за саобраћајце из друге групе.

Апелациони суд још није одлучио по жалбама осуђених у првој.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.155.182 посета
Тренутно на сајту: 613 посетилац(a)