Међународно бијенале уметности минијатуре 14. пут ове године у Горњем Милановцу 



 
Међународно бијенале уметности минијатуре 14. пут ове године у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 661       |       Podeli:
12.04.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Највећа и најсвеобухватнија манифестација уметности малог формата, Међународни бијенале уметности минијатуре, одржаће се

по 14. пут ове године у Горњем Милановцу, саопштено је из ОУ Горњи Милановац. Свечано отварање овогодишње изложбе заказано је за суботу, 21. април у 13.00 часова у Великој сали Културног центра.

На данашњој конференцији за медије, која је одржана у просторијама Туристичке организације Србије, организатори су истакли да је за изложбену селекцију одабрано је 478 радова које потписује 322 аутора. Када је реч о излагачким категоријама и ове године биће изложени радови у области сликарства, графике, склуптуре, цртежа, примењене уметности и интермедија. На 14. Међународном бијеналу уметности минијатуре учествују уметници из 27 земаља (Аустралија, Аустрија, БиХ, Бугарска, Грчка, Данска, Израел, Ирска, Јапан, Канада, Кипар, Костарика, Мађарска, Македонија, Немачка, Норвешка, Пољска, Португал, Румунија, Словенија, Србија, Украјина, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Чиле).

Награде овогодишњег бијенала су новчане и имена лауреата су саопштена на данашњој конференцији за медије. Гран при овогодишњег Бијенала освојио је Марко Вукша из Србије, за склуптуру Еманципована форма, Освајање простора. Ове године међународни жири је у саставу Клаус Мертeнс, ликовни критичар из Немачка који је председник овогодишњег састава, Бранко Николов, сликар из Бугарске и Ђорђе Станојевић, сликар из Србије.
Генерални покровитељ овогодишњег, 14. Међународног бијенала уметности минијатуре је општина Горњи Милановац као официјелни оснивач манифестације, као и Министарство Културе и информисања Србије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.157.097 посета
Тренутно на сајту: 662 посетилац(a)