СНС: Протекло скупштинско заседање пример како треба да изгледа локални парламент 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
СНС: Протекло скупштинско заседање пример како треба да изгледа локални парламент
Trenutno na sajtu: 855       |       Podeli:
22.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Овонедељна седница Скупштине града Чачка показала је, на најбољи начин, сав
Илустрација, фото: ГЗС

сјај и беду чачанске политичке сцене, мишљења су чачански напредњаци.

“С једне стране, заседање је одржано без присуства опозиције, што можда и није добро, али уз пун капацитет одборника владајуће коалиције, што није умањило квалитет скупштинске расправе, уз коректне дискусије, без бесомучног рекламирања повреде Пословника или приче ван дневног реда”, наводи се у саопштењу за медије .

Они даље истичу да су се на протеклом скупштинском заседању могли чути на моменте полемички тонови, чак и одређене критике на рад појединих установа, као и сугестије како да се њихово функционисање побољша.

“Ко год је пратио ток седнице, могао је лако закључити да ту није било места једноумљу, као што опозиција константно покушава да покаже, али и супротстављена мишљења су изношена на коректан, пристојан и демократски начин, уз уважавање уводничара и осталих саговорника. Присутни одборници су на прави начин демонстрирали како треба да изгледа локални парламент, без псовки, увреда, празних прича…”

Из повереништва СНС даље тврде да је опозиција схватила да њихов начин рада не доноси за њих жељене резултате, да представља карикатуру демократије и значајно умањује рејтинг код бирача, па су одлучили да акценат своје политичке борбе преместе на улицу и умешају се у протестна окупљања како кажу “наводно незадовољних грађана, мада је и врапцима на грани јасно да ту нема речи о било каквом спонтаном окупљању, већ се ради о чистој политичкој манипулацији, што није непоштено према људима који су заиста незадовољни својим тренутним статусом, било радни, животним или неким другим”.

У саопштењу се даље наводи да опозиција ни у заједничком бојкоту није јединствена и да се то видело по изнетим ставовима и разлозима за неприсуствовање скупштинском заседању, а пре свега тиме што нису могли да се договоре и одрже макар заједничку конференцију за новинаре.

“Такође, одборници Нове Србије и ГГ За напреднији Чачак одлучили су да принципијелно не подносе листе за наплату са припремне седници, јер се објективно ни за шта нису ни припремали, међутим, своју намеру да и бојкот финансијски материјализују су исказали челници Одборничке групе Двери најавом да ће поднети списак са припреме. Јасно је да им је намера да у своје џепове, односно касу Двери (пошто одборници ове групације све дневнице уплаћују на рачун те политичке организације), ставе одређену суму новца, како би њихови високи функционери имали шта да трошкаре. Простом рачуницом лако је сабрати да ће због бојкота опозиције у буџету града по основу неисплаћених дневница и краћег телевизијског преноса само за ову седницу остати око 1.000.000 динара, новац који ће бити искоришћен за неке друге намене, пре свега у интересу грађана Чачка, чиме је опозиција дала највећи допринос бољем животу наших грађана и томе да град добије неке нове, битне садржаје”.

Чачански напредњаци подсећају да је на 27. седници Скупштине усвојено низ аката значајних за како тврде нормално функционисање локалне самоуправе.

“Усвојени су планови и програми рада јавних установа за 2019. годину, одлуке о локалним комуналним таксама и накнадама за коришћењу јавних добара, докумената из области туризма, екологије, комуналних делатности и инфраструктуре. Створени су услови да се реализују планираних средства из акционог плана запошљавања, као и за аплицирање код Републике за значајан новац, како би се рекултивисала некадашња депонија Прелићи. Поред тога, донета је одлука о мрежи јавних предшколских установа и дата сагласност да се приступи у чланство удружења Покрет за децу 3+”.

Из СНС закључују да апсолутно није спорно да би сва предложена акта овако или онако била усвојена, али да је то овога пута урађено “на достојанствен и пристојан начин, без тензија, повишеног тона и инцидената. Баш онако како и приличи једном нормалном и цивилизованом друштву.”

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sns cacak skupstina opozicija bojkot

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.056.888 посета
Тренутно на сајту: 855 посетилац(a)