Задругарке из Прибоја на дубоком минусу засадиле шипурка на површини од 0,7 хектара 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Задругарке из Прибоја на дубоком минусу засадиле шипурка на површини од 0,7 хектара
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
05.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој/Рудо – Ни дубоки минус од 5 степени није зауставио чланице удружења Луна и новосноване задруге „Креативна визија"
Садња шипурка упркос дебелом минусу, фото: РИНА

да изврше садњу шипурка на површини од 0,7 хектара, на парцели коју су изнајмили од Општине Рудо, преноси агенција РИНА. 

У помоћ колегиницама притекле су жене из Опште пољопривредне задруге из Братунца. Кренуле су у 5 ујутро и возиле три и по сата како би стигле на време помоћи колегиницама у садњи шипурка. 

Да би се све радило на професионалан начин CARE International  је ангажовао и агронома, стручњака за подизање засада уз чију подршку су вредне жене обавиле садњу. У плану је већ наредне године да се изврши прва прерада сакупљених плодова.

„ У досадашњем раду задруге „Креативна визија“, производи од малине  пласирају се преко ПЗ Увац Рудо, и налазе се на продајним местима у Меркатору (Сарајево и Бања Лука), продавници ПЗ Увац Рудо, неколико локала и продавница и ту се појављују као производи ПЗ Увац Рудо.  Остале производе пласирају преко НВО Луна у 2 етно ресторана, Вишеградске куће, личним контактом и на сајмовима. Стратегија је да се производи са властитом радном снагом и сировином те оствари ценовна конкурентност на тржишту на тај начин“,  каже Светлана Вуковић.

Ове вредне жене производе сокове, матични сок, слатке намазе и слатка од ароније, купине, шљиве, дуње, руже, борових иглица, маслачка, као и низ других производа. 

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sipurak y

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.784 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)