Руси кренули на море а завршили заглављени у снежним сметовима Голије 



 
Руси кренули на море а завршили заглављени у снежним сметовима Голије
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
06.01.2019 | 0 коментар(а)



Права драма одиграла се ноћас у снежним сметовима планине Голија. Млади брачни пар из Русије остао је завејан у
Голија, фото: ГЗС

засеоку Горњи Балићи а само захваљујући припадницима ГСС Србије и локалног тима за деловање у ванредним ситуацијама, страни држављани успешно су евакуисани.

Све се догодило два сата иза поноћи. Пратећи навигацију на путу из Београда према Црној Гори, брачни пар из Русије упутио се погрешним смером и остао заробљен у недођији снегом и ледом оковане планине.

Одмах су затражили помоћ од конзулата у Београду који је алармирао полицију и припаднике ГСС па су захваљујући њима и локалном тиму за деловање у ванредним ситуацијама брзо лоцирани и безбедно евакуисани у Ивањицу.
    У сарадњи са полицијом брзо смо утврдили координате и пронашли место где се налазио брачни пар из Русије. Иако је пут током дана прочишћен, снег који је падао у континуитету формирао је нове сметове па смо, на доста неприступачном терену, морали полако и опрезно да делујемо. Успели смо доста брзо да се пробијемо до места где је путнички ауто остао завејан, извукли смо га  и безбедно евакуисали Русе до Ивањице. -рекли су нам чланови спасилачке екипе.

Температура у ноћи спашавања руских држављана била је преко десет степени испод нуле а снег на превојима, у наносима и до метар висине. Захваљујући добро обученом и приправном тиму, акција спашавања спроведена је организовано, брзо и без последица.

ГЗС/ ИнфоЛига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


голија руси завејани

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.818.793 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)